Hitman III: katasztrófa volt a Steames rajt, az IO Interactive védekezik

Hitman III: A dán stúdió nem volt éppen fogyasztóbarát az egy évnyi Epic Games Store-exkluzivitás után (és akkor még eléggé… finoman fogalmaztunk).

 

Az IO Interactive önkiadásra vállalkozott, miután az első részt eredetileg a Square Enix adta ki (epizodikus formátumban; a kiadó aztán túllépett rajtuk, így független lett a stúdió), a másodikat pedig a Warner hozta el. A trilógia befejező részét (amibe az első két rész helyszíneit is beimportálhatjuk, lényegében feleslegessé téve azokat a játékokat…) viszont a dánok saját maguk adták ki, és az Epic Games lefizette őket, hogy egy teljes évig csak az Epic Games Store-on legyen kapható a 47-es ügynök reboot-trilógiájának utolsó fejezete.

Január 20-án viszont (miközben elindult a játék második szezonja is; ennek tartalmáról korábban már beszámoltunk) a Steamen is felbukkant a Hitman III, sőt, eközben a Game Passra is feljutott a trilógia PC-n és Xbox konzolokon egyaránt. De nem is ez a baj, hanem a Steamen az árazás. 60 dollár/euró, azaz 22 ezer forint egy egy éve megjelent játékért. Magyarul: teljes árat kérnek el érte, holott ennyi idő után már illene 20-30-40 százalékkal olcsóbban értékesíteni a terméket.

Ezért a játék Steames értékelése nem a legjobb, de vannak jogos kritikák is (szerverekhez kapcsolódás… ami egy egyjátékos cím esetében inkább egy pofátlan másolásvédelmi lépésnek tűnik; de a „több verzió van a játékból, és ez bonyolult” gondolatmenet sem hülyeség). Ezért nem csoda, hogy van egy olyan negatív értékelés, ami röviden összefoglalja, hogy mi a baj: „Kiváló játék, borzalmas árazás és mikrotranzakciók.”

A dánok egy hétig lapultak, mint salakanyag a fűben, ám közölték, hogy a Hitman III Steames rajtja nem a tervek szerint alakult. Izgatottan hozták el a Valve platformjára a játékot annak új tartalmaival, és tudták, hogy az elvárások és az érdeklődés egyaránt magas lesz, főleg egy évnyi Epic-exkluzivitás után, ám az IO Interactive nem érte el az általa kitűzött szintet, és nem tetszik nekik, ahogy a Steames közösségnek elindult a Hitman III-as utazása.

Ezért mindenki, aki február 19-éig a Steamen megveszi a Hitman III alapkiadását, a Deluxe változatra lesz frissítve, és aki ezt a kiadást vásárolta meg (esetleg a Steamen a Hitman Trilogy-t húzta be), ingyen megkapja a Seven Deadly Sins Collectiont (azaz az első évnyi DLC-halmazt). A frissítés automatikus, és annyi a teendőnk, hogy indítsuk el a Hitman III-at a Steamen, és rögtön frissülni is fog a stúdió játéka.

Ezt nem lehetett volna alapból…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu