Menu

25 éves a Final Fantasy VII, a remake producere és rendezője értékel

Nomura Tetsuya és Kitase Yoshinori kommentjei alapján ki lehet jelenteni, hogy all-int mondott a Square Enix a Final Fantasy VII-re.

 

A Final Fantasy VII Twitter-fiókján olvashatjuk, hogy Nomura és Kitase miként ünnepelte meg a Final Fantasy VII japán rajtját: a PS1-re a hazai pályán ugyanis valóban 1997. január 31-én jelent meg a franchise-ot a mainstreambe robbantó felvonás. Kitase üzenetében azért hozzátette, hogy a Final Fantasy franchise maga is egy kerek számot ünnepel, ugyanis 35 éve indult útjára az akkor még csak a Square gondozásában készülő sorozat. Számára a Final Fantasy VII mindig is egy modernebb játék volt, de most már inkább a korai sorozat egyik tagjaként kezeli.

Megtisztelve érezte magát, amikor egy japán TV-s szavazás során a harmadik legnépszerűbb játékként nevezték meg a Final Fantasy VII-et (erről mi is beszámoltunk korábban), és ezt a hosszú éve óta fennálló támogatásnak köszönhetően tudták elérni. A sorozat legújabb része lett a játék a remake első részének kiadásával, de a Final Fantasy VII: The First Soldier, a mobilos felvonás is meg lett említve. Azzal zárta sorait a Final Fantasy VII rendezője és a remake producere, hogy a jövőben további fejleményekre lesz érdemes felkészülni.

Nomura is háláját fejezte ki a rajongóknak. A Final Fantasy VII Remake (nem említette, hogy annak első része, illetve annak Intergrade frissítése…) kiadása után a Final Fantasy VII: The First Soldier elindult és nemsokára a Final Fantasy VII: Ever Crisis is készülget. Úgy érzi, hogy ezen projektek miatt többen támogatják az FF7-et, és nem csak az eredeti játék rajongóiról van szó, hanem azok, akik azóta csatlakoztak a JRPG egyedi világába. Több projekt is jön a remake-en túl, és a csapat a 25. évfordulót mérföldkőnek tekinti, emiatt pedig még nagyobb dolgok jöhetnek. Bele sem merünk gondolni, hogy mikre gondolhat Nomura.

Sosem hittük volna, hogy egy játékból ennyit tudnak kifacsarni.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu