Jim Ryan, a Sony vezetője szerint további stúdió-vásárlásokat terveznek a Bungie után

A japán vállalat vezetője megerősítette, hogy nem ez a 3,6 milliárd dolláros felvásárlás lesz a Sony utolsó ilyen üzlete mostanság.

 

 

Ez talán a legerősebb január, amit valaha láttunk az iparágban. A Microsoft az Activision Blizzard felvásárlásával nagyot szólt, de a Sony sem áll messze tőle, hiszen nemrég 3,6 milliárd dollár értékben tette zsebre a Bungie-t. Az egyelőre nagyon szűkszavú információkkal a japán cég azt szerette volna tisztázni, hogy a Halo és a Destiny szülőatyja továbbra is multiplatform stúdió marad, és saját projektjeiket is kiadhatják majd.

Jim Ryan szerint további felvásárlásokra számíthatunk a PlayStationtől

Úgy tűnik azonban, hogy ezzel még nincs vége a beszerzőkörútnak. Ahogy Christopher Dring, a Gamesindustry újságírója (aki az első információkat közölte a felvásárlásról) kifejti, a Sony több okból is vállalkozott erre az üzletre: „A Sonynál a Bungie felvásárlása mögött az a motiváció húzódik meg, hogy segítsen növelni a saját képességeit a multiplatformos, élőszereplős játékok készítésében. Ugyanígy a Sony felszabadítja a Bungie potenciálját, hogy erősítse technikai képességeit és a játékai filmre/tévére való átvitelének lehetőségét” – magyarázta a Twitteren.

Az újságíró ráadásul néhány extra részlettel bővíti az eddig ismert információinkat. Egyrészt kiderítette, hogy az üzltetet már 5-6 hónapja fontolgatták, tehát nem egy gyors reakcióról van szó a Microsoft Activision Blizzard felvásárlására adott válaszlépésként. Ezen kívül Jim Ryan azt is elmondta Dringnek, hogy „több” hasonló felvásárlásra is számíthatunk a PlayStationtől.

Miközben a Bungie a Destiny 2: The Witch Queen fejlesztésére koncentrál, egyértelmű, hogy őrült hetek állnak a stúdió előtt. Elvégre a hír még csak néhány órája jelent meg, de máris hatalmas visszhangot és reakciókat váltott ki, Phil Spencer gratulációja pedig kiemelkedő kommentár volt.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu