A Sony Birodalom visszavág: 3,6 milliárd dollárért vásárolták fel a Bungie-t!

A stúdió a Sony „független leányvállalata” lesz, és megtartja a saját kreatív szabadságát.

 

 

Ismét egy nagy iparági felvásárlásról szóló hírrel jelentkezünk, ezúttal a Sony háza tájáról. Bár úgy tűnt, hogy a januárt a Microsoft-féle Activision Blizzard felvásárlás fogja uralni, a japán vállalat nem volt hajlandó a hónapot anélkül befejezni, hogy ne jelentette volna be legfrissebb üzleti lépését: a Bungie felvásárlását 3,6 milliárd dollárért.

 

A Bungie továbbra is a többplatformos kiadásokra koncentrál majd

 

A Gamesindustry beszámolója szerint az olyan játékok, mint a Halo és a Destiny szerzői a SIE „független leányvállalatává” válnak, és megmarad a stúdió saját kreatív szabadsága. Ennek szellemében a megállapodás azt tükrözi, hogy a Bungie továbbra is multiplatform fejlesztő marad, és lehetősége lesz „önállóan megjelentetni címeket, hogy elérje a játékosokat, bárhol is akarnak játszani.”

Mi lesz a Bungie játékaival – exkluzívak lesznek? A stúdió hivatalos honlapján a következőket írják. „Azt akarjuk, hogy az általunk létrehozott világok mindenhova eljussanak, ahol az emberek játszanak” – jelentik a Destiny fejlesztői. „Továbbra is önállóan fogjuk kiadni [a játékainkat], kreatívan függetlenül, és továbbra is az egységes Bungie-közösséget szolgáljuk.”

„Megértjük, hogy a Bungie közössége mennyire fontos a stúdió számára” – PlayStation

„A Destiny-sorozat születése óta szoros kapcsolatot ápolunk a Bungie-val, és nem is lehetne izgalmasabb, hogy hivatalosan is üdvözölhetjük őket a PlayStation csapatában” – mondta a japán cég vezetője, Jim Ryan. „Ez egy fontos lépés stratégiánkban, amellyel a PlayStation elérését szélesebb közönségre kívánjuk kiterjeszteni” – tette hozzá a Sony vezérigazgatója. „Megértjük, hogy a Bungie közössége mennyire fontos a stúdió számára, és örömmel támogatjuk őket, miközben függetlenek maradnak és tovább fejlődnek. A Bungie-hoz hasonlóan a mi közösségünk is a PlayStation DNS-ének középpontjában áll, és a játékosok iránti közös szenvedélyünk, valamint a legjobb játékhely megteremtése még tovább fog fejlődni.”

„Mind a Bungie, mind a SIE hisz abban, hogy a játékvilágok csak a kezdetét jelentik annak, amivé IP-ink válhatnak” – mondta Pete Parsons, a Bungie vezérigazgatója. „Eredeti univerzumainkban hatalmas lehetőségek rejlenek, és a Sony támogatásával a Bungie-t egy olyan globális multimédiás szórakoztatóipari vállalattá fogjuk lendíteni, amely elkötelezett a kreatív elképzeléseink megvalósítása iránt.”

További részleteket nem hoztak nyilvánosságra az üzlet körül, bár a megállapodásból több, a közösség számára nagyon érdekes pont is kiderült. Nem meglepő, hogy a hír megjelenése után perceken belül mindenhol érkeztek reakciók, többek között maga Phil Spencer is gratulált. A Bungie jelenleg a Destiny 2: The Witch Queen című, február 22-én megjelenő kiegészítő fejlesztésére koncentrál.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu