A Call of Duty: Warzone következő frissítése is az Infinity Wardhoz vándorolt

A Call of Duty: Vanguard, a tavaly ősszel megjelent cross-gen felvonás nem hozta az Activision Blizzard szintjét, így a kiadó megváltoztatta a terveit.

 

A Microsoft által felvásárolni kívánt kiadó is közzétette előző negyedéves (október-december) üzleti jelentését, ami ugye nem csak a redmondiak felvásárlási ajánlata, hanem a cégen belüli botrányok tömkelege miatt is felkelthette a figyelmet, de Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója, továbbá a vezetőség nem állt a rivaldafénybe: a Microsoft belépése miatt nem tartanak a jelentés során konferenciahívásokat, ami eddig megszokott volt.

Gyorsan rágjuk át magunkat a statisztikákon: 2020 utolsó negyedévében 2,42 milliárd dollár (749,3 milliárd forint) nettó jövedelme volt a cégnek. Ehhez képest csökkenést mutattak fel (2,16 milliárd dollár/668,8 milliárd forint), és a fő indok emögött a fél milliárd dolláros zakó az Activision térfelén, ugyanis a Call of Duty: Vanguard nem fogyott kiemelkedően, a fogadtatása sem volt jó, és a Call of Duty: Warzone Pacific frissítése kapcsán is negatív mérleget zárhatott a cég. Az egészben pozitívum a King, a mobilos fejlesztő volt, ugyanis a Candy Crush kapcsán az menetelt egy hatalmasat…

Kotick meg ennyit írt a közleményében: „Hihetetlenül büszke vagyok a csapatainkra az elkötelezettségükért és a szenvedélyükért, amellyel 2021-ben is epikus szórakoztatással vontuk be a világot. Ahogy a jövőbe tekintünk, a Microsoft méretével és erőforrásaival jobban fel leszünk készülve a meglévő franchise-ok fejlesztésére, új potenciális franchise-ok elindítására és a 40 év alatt összegyűjtött gazdag játékkönyvtárunk alkalmazására. A világszerte 370 milliónyi játékosunk és a munkahelyi kiválóság továbbra is a középpontunkban marad. A befektetők számára a nemrég bejelentett tranzakciónk három évtizedes, kiemelkedő részvényesi hozamot biztosító tevékenységünk csúcspontja.”

A pénzügyi jelentésből megtudtuk hivatalosan is, amit eddig pletykaként hallottunk: az Infinity Ward felel a „prémium”, azaz a fizetős 2022-es Call of Duty-ért, ami a pletykák szerint a Modern Warfare II lehet, de a Warzone következő nagy frissítése is az ő nevükhöz kötődik majd. A Twitteren már be is lengették, hogy a Call of Duty új generációja készül, ez érdekesen hangzik.

Vajon ez azt jelenti, hogy maguk mögött hagyják a PlayStation 4/Xbox One párost?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu