Menu

Még egy játékot rendezni szeretne a Resident Evil alkotója

A most már a Microsofthoz tartozó Tango Gameworks (ami a ZeniMax Media, a Bethesda anyacégének felvásárlása kapcsán jutott a redmondiakhoz) alapítója és a Resident Evil alkotója még legalább egy játéknak szeretne a rendezője lenni…

 

Mikami Shinjivel a VG247 készített interjút. Őt több játékról is ismerhetjük: azon túl, hogy a Resident Evil alkotója volt, a Dino Crisis, a God Hand és a Vanquish is olyasmi, amiben alaposan „ott volt”, és bár a Tango Gameworksnél már régóta nem volt a rendezői székben (a ma a hírekben alapos részletességgel megfordult Ghostwire: Tokyo esetében sem ő a direktor), kora ellenére (56 éves) még szeretne egy esélyt.

Direkt azért indította el a stúdiót, hogy a fiatal és tehetséges alkotóknak esélye legyen, viszont egyszer valóban szeretne még rendező lenni, mielőtt visszavonulna. Itt Kimura Masato, a Zenimax producere kiemelte, hogy nem akarják, hogy azt mondja, ez az utolsó játéka, és az is fix, hogy a Tango következő projektjének nem Mikami lesz a rendezője. Addig pedig ki tudja, hogy hány év telik el: addigra a Resident Evil alapkövét lerakó fejlesztő már a hatodik ikszében fog járni.

Ha a Capcom megvalósítja a Resident Evil 4 remake-et (a pletykák erre utalnak), akkor Mikami (aki ugyebár a RE4 rendezője volt 2005-ben többszöri reboot után…) azt mondta, hogy a rajongók nagy eséllyel kíváncsiak rá, ami jó, majd önkritikusan hozzátette, hogy remek lenne, ha a Capcom egy kissé jobbá tenné a történetet, és így egy jobb terméket kínálhatna. A sztorit amúgy három hét alatta írta meg, ugyanis… pontosan ennyi ideje volt rá.

A Capcom amúgy valóban bele szokott nyúlni egy kicsit a remake-ek történeteibe. Például a 2020-ban megjelent Resident Evil 3 remake-ben Brad, a S.T.A.R.S. leggyengébbnek nevezhető tagja nagyobb szerepet kapott, de ugyanúgy balfék módon vesztette életét (viszont legalább láthatjuk, hogy miképp fertőződött meg a T-vírussal…).

Forrás: VG247, VG247

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu