Még egy játékot rendezni szeretne a Resident Evil alkotója

A most már a Microsofthoz tartozó Tango Gameworks (ami a ZeniMax Media, a Bethesda anyacégének felvásárlása kapcsán jutott a redmondiakhoz) alapítója és a Resident Evil alkotója még legalább egy játéknak szeretne a rendezője lenni…

 

Mikami Shinjivel a VG247 készített interjút. Őt több játékról is ismerhetjük: azon túl, hogy a Resident Evil alkotója volt, a Dino Crisis, a God Hand és a Vanquish is olyasmi, amiben alaposan „ott volt”, és bár a Tango Gameworksnél már régóta nem volt a rendezői székben (a ma a hírekben alapos részletességgel megfordult Ghostwire: Tokyo esetében sem ő a direktor), kora ellenére (56 éves) még szeretne egy esélyt.

Direkt azért indította el a stúdiót, hogy a fiatal és tehetséges alkotóknak esélye legyen, viszont egyszer valóban szeretne még rendező lenni, mielőtt visszavonulna. Itt Kimura Masato, a Zenimax producere kiemelte, hogy nem akarják, hogy azt mondja, ez az utolsó játéka, és az is fix, hogy a Tango következő projektjének nem Mikami lesz a rendezője. Addig pedig ki tudja, hogy hány év telik el: addigra a Resident Evil alapkövét lerakó fejlesztő már a hatodik ikszében fog járni.

Ha a Capcom megvalósítja a Resident Evil 4 remake-et (a pletykák erre utalnak), akkor Mikami (aki ugyebár a RE4 rendezője volt 2005-ben többszöri reboot után…) azt mondta, hogy a rajongók nagy eséllyel kíváncsiak rá, ami jó, majd önkritikusan hozzátette, hogy remek lenne, ha a Capcom egy kissé jobbá tenné a történetet, és így egy jobb terméket kínálhatna. A sztorit amúgy három hét alatta írta meg, ugyanis… pontosan ennyi ideje volt rá.

A Capcom amúgy valóban bele szokott nyúlni egy kicsit a remake-ek történeteibe. Például a 2020-ban megjelent Resident Evil 3 remake-ben Brad, a S.T.A.R.S. leggyengébbnek nevezhető tagja nagyobb szerepet kapott, de ugyanúgy balfék módon vesztette életét (viszont legalább láthatjuk, hogy miképp fertőződött meg a T-vírussal…).

Forrás: VG247, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu