Az AZ bohóca: Bill Skarsgård alakítja azt a gengsztert a Netflix Clarkjában, akihez a Stockholm-szindróma köthető [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Clark című Netflix sorozat egy svéd „sztárgengszter”: Clark Olofsson életét követi nyomon, a szerepet pedig: az a Bill Skarsgård alakítja a készülő életrajzi sorozatban, akit az AZ című Stephen King horrorfilmek bohócaként is ismerhetünk.

 

A Netflix közzétette az első teasert a Clark című készülő minisorozathoz, amely egy svéd dráma, amely a hírhedt bűnöző és gengszter, Clark Olofsson életén alapul. A teaser Bill Skarsgård egyszerre sármos és karizmatikus Olofsson megformálóját állítja a középpontba, miközben egy izgalmas történetet ígér, amely bűnökről, szexről, igazságról és hazugságról szól. A hat epizódra osztott történetet a Grammy-díjas Paul McCartney: Élő csókok című zenés film rendezőjeként elhíresült Jonas Åkerlund fogja irányítani. A film Olofsson önéletrajzi könyve: a Vafan ver det som hände című regény adaptációja.

Olofsson mindig is aktív bűnöző volt, és többször ítélték el olyan bűncselekményekért, mint testi sértés, rablás, kábítószer és gyilkossági kísérlet. Élete nagy részében ki-be járt a különféle svédországi büntetés-végrehajtási intézetekbe. Karrierje az 1973-as norrmalmstorgi rablásban való részvétele során vett nagy fordulatot.

A rablást Olofsson cellatársa, Jan-Erik Olsson kísérelte meg, aki a túsztárgyalások során Olofssonnal együtt vett részt az incidensben. A túszok azonban fogságban tartásuk alatt összebarátkoztak fogvatartóikkal, különösen Olofssonnal. Olofssont felmentették az ügy alól, és a túszoktól kapott támogatás miatt médiaszenzációvá vált, így végül híres gengszterré vált.

Nevezetesen a Norrmalmstorg-rablás, amely szokatlan túszválságot mutatott, adta a Stockholm-szindróma kifejezést, amely állapot azt sugallja, hogy bizonyos különleges körülmények között pszichológiai kötelék alakul ki a fogvatartók és a túszok között. A sorozat trailerében is találunk egy utalást az esetre, hiszen Skarsgård Clark Olofsson szerepében azt állítja, hogy a kifejezést valójában Clark Olofsson-szindrómának kellett volna nevezni.

Bár a sorozatban szerepelt a célzás Clark életének legismertebb részére, a sorozat azt is megmutatta, hogyan nőtt fel egész életében azzá a hírhedt bűnözővé, akivé később vált. A teaser, ahogy azt az alcím ígérte, olyan műfajok keverékét mutatta be, mint a krimi, az erotika és a dráma, a komédia pedig elsődleges megközelítésként ábrázolta Olofsson bűnözői kalandos és magával ragadó életmódját.

 

Jonas Åkerlund rendező szerint Bill Skarsgård tökéletes Clark Olofsson szerepében

 

A What’s On Netflix-nek beszélve Jonas Åkerlund rendező dicsérte Bill teljesítményét, és némi fényt derített a sorozat előzményeire, mondván,

[Clark] [Olofsson] egész életéről szól, és arról, hogy mi tette őt azzá, aki, a hihetetlen karrierjének igazságáról és hazugságairól. Bill Skarsgård tökéletesen illik ehhez, és a Stockholm-szindrómát fogja hozni a szerepbe. A Netflix pedig a tökéletes platform, nemcsak a legnagyobb streaming szolgáltatás, hanem van bátorságuk is ahhoz, hogy elmeséljék ezt a hihetetlen történetet.

A teaser nem árulta el a sorozat streamelésének pontos dátumát, de arra lehet számítani, hogy valahol 2022 közepe táján válik elérhetővé a Netflixen. A sorozatban Bill Skarsgård mellett Agnes Lindström Bolmgren, Wilson Gonzalez, Adam Lundgren, Alicia Agneson, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Hanna Björn, Gediminas Vilaniskis és Vikte Simukauskiene is szerepel.

Forrás: Flickering Myth

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu