Phil Spencer: az Activision Blizzard-megállapodás az eddigi legnagyobb húzás volt

Az Xbox-vezér, Phil Spencer nyíltan kimondta: minden, amit eddig csinált, még csak a közelébe sem tud érni az Activision Blizzard felvásárlásához!

 

Phil Spencer az Axiosnak nyilatkozott az idei év talán legkomolyabb meglepetéséről (a Sony Interactive Entertainment Bungie-vásárlása a nyomába sem ér a redmondiak lépésének, anyagilag sem), és nem is kertelt: bátran kijelentette, hogy ez minden eddigi cselekedetén túl is tett, és nem tudja, hogy erre felkészült völt, de az emiatt ráeső felelősség képletesen ott van a vállain. (És jogos is, hiszen így hatalmas franchise-ok jutnak a Microsoft kezébe. Call of Duty, Crash Bandicoot, Spyro, Warcraft, Starcraft, Overwatch, Guitar Hero, és még rengeteg IP…)

Bobby Kotickról, az Activision Blizzard vezérigazgatójáról nem beszélt. Ehelyett kiemelte, hogy a Microsoft 100%-ban a csapataira koncentrál, és Spencer is tudja, hogy vannak teendőik. Ettől függetlenül nem nagyon akarja, hogy elszaladjon vele a ló. Úgy látja, hogy bár a Microsoft lesz az Egyesült Államok legnagyobb foglalkoztatója (ha az FTC, az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság zöld utat ad a felvásárlásra!), nem lesz a „zöld cég” olyan helyzetben, hogy saját maguk önállóan a videojátékok körüli szabályokat át tudják írni. (És Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója sem mondta véletlenül pár napja [erről is írtunk!], hogy a felvásárlás után még mindig nagyobb forgalma lesz a Tencentnek és a Sony-nak…)

Spencer még hozzátette, hogy olyan dolgok mellett akar kiállni, amelyek jobbá teszik a csapatokat, és így a fejlesztők biztonságban érezhetik magukat. Szerinte nyilvánosan kell beszélni ezekről a dolgokról, viszont nem tekinti magát valami túlzott hatalommal rendelkező vezetőnek, és emiatt nem hiszi magát korlátlan hatalmú főnöknek. Ezt visszautasítja.

Amúgy pedig nem csak amerikai földön hasalhat el a Microsoft-Activision Blizzard projekt. Az Európai Unióban is át kell esnie az antitröszt vizsgálatoknak, és ki tudja, lehet, hogy pont a vén kontinensen találnak valamit, ami Spencerék ötleteinek még gátat szabhat.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu