John Carter Warlord of Mars – Edgar Rice Burroughs hőse saját videojátékot kap

ELŐZETES – John Carter végre videojátékot kap, bár előbb a Kickstartert kell meghódítania – itt vannak az első képek és részletek! Edgar Rice Burroughs karaktere egy akció-kalandjáték hőse lesz a Mars bolygón.

 

John Carter történetei sokakat inspiráltak a felfedező kalandjainak több mint 110 éves története során, így olyan művekben is érezhető volt a hatása, mint a Flash Gordon, Jerry Siegal Supermanje vagy éppen a Star Wars-saga. A karakter fontossága ellenére azonban még soha nem szerepelt videojátékban… egészen mostanáig, amikor John Carter Warlord of Mars című játékával igyekszik meghódítani ezt a csatateret.

A Hypnotic Ants által fejlesztett, első személyű, a Mars bolygón játszódó akció-kaland a tervek szerint 2022-ben jelenik meg PC-re, bár korábban már szóba került a konzolokra való eljutás lehetősége is. Ezt megelőzően azonban a John Carter Warlord of Marsnak sikeresen át kell jutnia a március 1-jén induló Kickstarter-kampányon. Mit várhatunk ettől az akció-kalandtól?

 


Carter főnöke a James Bond-regények írója

 

Az akció 1945-ben kezdődik, abban az időben, amikor John Cartert arra kérik, hogy találja meg Hitler titkos projektjeit. „A küldetésre vonatkozó parancsok közvetlenül Ian Flemingtől, a James Bond könyvek szerzőjétől származnak, ez az első alkalom, hogy a karaktert videojátékban is megtestesülve látjuk. A kaland során John Carter talál egy kísérleti technológiát, amelynek köszönhetően végül a Barsoomra kerül, amelyet a Földön a Naprendszer negyedik bolygójaként ismernek, vagyis a vörös bolygóra: a Marsra .”

„Szeretném azt hinni, hogy Edgar Rice Burroughs örülne, ha nem csak a John Carter rajongók játszanának és lépnének be az ő csodálatos világába, Barsoomba […] és a zsigeri élményt, hogy a saját hőseként játszhatnak a videojátékban” – nyilatkozta annak a cégnek a vezetője, amely jelenleg Edgar Rice Burroughs (a Tarzan írója) műveinek jogait kezeli. „Bizonyára nagyon szerette volna, ha halhatatlan kardforgatója és Barsoom gazdag világa életre kel John Carter Warlord of Mars című videojátékában, bemutatva alkotását a játékosok egy teljesen új generációjának.”

 


John Carter a második világháborúban

 

Aki ismeri John Carter történetét, annak feltűnhetett, hogy az új kalandban a hős 1945-ben él, és nem az Egyesült Államok polgárháborús éveiben. A Warlord of Mars szerzői annak idején tisztázták, hogy azért döntöttek az új helyszín mellett, mert „legalább annyira szeretjük a háborús játékokat, mint a sci-fit, és imádjuk a náci UFO-kkal és azokkal a titkos bázisokkal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket”!

„A mi játékunkban ‘kémeket’ akarunk játszani egy feszült ‘macska-egér’ forgatókönyvben, miközben a Barsoom világának – Burroughs adta a Mars bolygónak ezt a nevet – nagyszerű akciójeleneteiben is részt vehetünk”. E két nagyon különböző helyszín megteremtése érdekében a John Carter Warlord of Mars mögött álló csapat egy sci-fi szakértővel dolgozott együtt a marsi akció-kaland, és egy történésszel a második világháborús részek forgatókönyvéhez.

A Warlord of Marsot a Sea of Thieves és a Fortnite mögött álló veteránokból álló csapat fejleszti, megjelenés egyelőre persze még nem ismert, meg kell várni, hogy a Kickstart által kitűzött célösszeg bekerüljön a kasszába.

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu