Áttörést ért el a Polyphony Digital és a Sony a mesterséges intelligenciában? [VIDEO]

Lehetséges, hogy a Gran Turismo 7-ben valami komolyabb mesterséges intelligencia állhat rajthoz ellenünk?

 

Az nem lenne rossz, ugyanis a Gran Turismo főleg a korábbi részeiben viszonylag gyenge mesterséges intelligenciával bírt (főképp a GT2-ben lehetett ezt érzékelni, igaz, az a játék maga is összecsapott lett, hogy 1999 karácsonyára a boltokban legyen…). És lehet, hogy a Gran Turismo 7 igénybe fogja venni, amit a Sony elindított pár éve. Tőlük ugyanis hallottuk, hogy egy új, mesterséges intelligenciával foglalkozó részleget indítanak, ami az emberi képzelőerő és kreativitás párosát ötvözné az MI-vel. Ez akkor még eléggé PR-dumának tűnt, de lehet, hogy az akkor elültetett magokból most jön a gyümölcsaratás.

A Sony AI a Twitteren írta, hogy február kilencedikén elindítják a videojátékos zászlóshajójukat, és a mesterséges intelligenciában alkotott, átütő erejű projektről fogják lerántani a leplet. Ezen a Polyphony Digitallal és a Sony Interactive Entertainmenttel közösen dolgoztak. A teaser videó (lent látható) is nyíltan kiemeli a Gran Turismo érintettségét, így nagyon is logikus arra gondolni, hogy a Gran Turismo 7 esetében valami komoly újítás jöhet.

Még nem tudjuk, hogy pontosan mi, de tavaly Yoshida Kenichiro, a Sony vezérigazgatója tavaly már utalt rá (): a Sony AI együttműködésre lépett a PlayStationnel, hogy gazdagabb, élvezetesebb játékélmények valósulhassanak meg. A megerősítéses tanulás (reinforcement learning) alkalmazásával olyan videojátékos mesterséges intelligencia jöhet létre, ami a játékos partnere, vagy akár vetélytársa is lehet. És itt joggal gondolhatunk arra, hogy miről lehet szó… talán a Forza esetében már bevált Drivatarok jöhetnek Sony-pepitában? Ott a mesterséges intelligencia a mi vezetési stílusunkat átemelve versenyzik a nevünkkel.

Akármit is fog a Sony AI bemutatni, nem sokat kell már várnunk a bemutatójára, és a Gran Turismo 7 megjelenési dátuma sincsen olyan messze, ugyanis a PlayStation 5 és a PlayStation 4 is március 4-én fogja megkapni a klasszikusabb vonulatot képviselő GT7-et

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu