Szexuális zaklatási botránya miatt rúgta ki a Konami Mason Greenwood focistát a PES és eFootball játékokból

A Manchester United és az EA ugyanezt ezt már megtette a FIFA 22-vel kapcsolatban: a botrány miatt eltávolították a játékost a valódi és a virtuális csapatból.

 

Néha a sport nem a nagy tettekről vagy látványos akciókról szól a hír, hanem olyan szomorú, vagy kellemetlen eseményekről, amelyek csak rossz hírét keltik egy adott sztárjátékosnak. Ez a helyzet a Mason Greenwood, a Manchester United labdarúgója körül kialakult vita esetében, akit eltávolítottak a csapatból, és az EA korábban eltávolította őt a FIFA 22 játékmódjaiból is.

Greenwoodot szexuális zaklatással és erőszakkal vádolták, az ügyet a hatóságok már vizsgálják, és a játékosnak fontos szponzorait, például a Nike-ot is elveszítette. Most, a Konami döntött úgy, hogy az EA nyomdokaiba lép, és folytatja Greenwood eltávolítását a saját játékaiból.

Konkrétan a profilja eltűnik mind a PES 2021-ből, mind az eFootball 2022-ből, legyen szó akár a PC-s és konzolos változatokról, akár a mobileszközökre tervezett verziókról. „A PES 2021-ben mobilon a felhasználók nem kaphatják meg a játékost, de azokat, akik rendelkeznek vele, ez nem érinti,” – áll a japán cég közleményében. „A Konami elítéli az erőszak minden formáját. Amíg a rendőrségi nyomozás folyamatban van, addig nem helyénvaló ezt tovább kommentálni.”

Nem ez az első eset, hogy hasonló ügyek közvetlenül befolyásolják azokat a videojátékokat, amelyek valós embereket is tartalmaznak a licencek között. A labdarúgásban ez gyakoribb, mint gondolnánk, vegyük példának a FIFA 22-ben szereplő Benjamin Mendy-t, akit bírósági eljárásig eltávolítottak a játékból, vagy Van Basten eltűnését a FIFA 20-ból, mert náci kiáltványt tett közzé.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu