Menu

PlatinumGames: sok újítás a Bayonetta 3-ban; befejeznék a Scaleboundot

A japán cég, a PlatinumGames (ami nemrég nyíltan kijelentette, hogy az élő szolgáltatású, live service játékok felé kezd koncentrálni) mondhatni keringőre hívta a Microsoftot.

 

A japán IGN interjút készített Inaba Atsushival (a PlatinumGames decemberben kitüntetett vezérigazgatójával) és Kamiya Hidekivel (Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami; a PlatinumGamesnél a Bayonetta, a The Wonderful 101 és a Project G.G. kötődik hozzá). Kamiya kihangsúlyozta, hogy az idén érkező Nintendo Switch-exkluzív Bayonetta 3 (amit tehát ismét a Nintendo finanszírozott) sok új elemmel rendelkezik majd, és ezek közül többségét a sorozat előző két részében még nem is láthattuk.

Olyan pletykákra is reagált, miszerint a nagy N kreatív korlátokat rakott a játék köré, és neki ezeket figyelembe kellett vennie. Kamiya szerint ez egyszerűen nem igaz, csak pusztán eltérőnek fog érződni Cereza történetének harmadik felvonása az első kettőtől, igaz, nem részletezte itt, hogy pontosan mire is gondolt. Erről valószínűleg nem is fog beszélni (nagy eséllyel a Nintendo megdorgálná őt…). Ha az előző részeket játszottuk, gyorsan szórakoztató lesz, de nem kötelező velük játszani (igaz, Kamiya ezt azért javasolja). Akik nem jártasak az akciójátékokban, olyan mechanizmusokat vehetnek igénybe majd, hogy nekik is élvezetes lehessen a Bayonetta 3 (úgyhogy a kezdőknek nincs mitől tartani).

Aztán a témák között felbukkant a Scalebound is, ami Xbox One-exkluzívként készült egészen 2017 elejéig, amikor is törölve lett a projekt. Inaba és Kamiya is kimondta, hogy ha a redmondiak újabb esélyt adnának a PlatinumGamesnek, ők valóban befejeznék a projektet (de akkor már inkább Xbox Seriesre, hiszen azóta az kijött). Ez pedig nem az első alkalom, amikor a japán stúdiótól ilyesmit hallunk, szóval ez valóban nem rajtuk múlik…

Itt azért elgondolkodunk azon, hogy eddig mi is tartotta vissza a Microsoftot a Scalebound esetleges rebootolásától. Ha a fejlesztők maguk nyíltan felkínálták többször is a lehetőséget, akkor lehet, hogy a PlatinumGames nem tartotta magát Spencerék elvárásaihoz…? Ki tudja…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu