Nem csitul a vihar a Battlefield 2042 körül: már 150 000 aláírás gyűlt össze az ár-visszafizetésért!

A kezdeményezés mögött állók „félrevezető reklámnak” nevezik, amit a DICE csinált a Battlefield 2042-vel.

 

 

A Battlefield 2042 az elmúlt hónapok egyik legkülönösebb esete. Az EA és a DICE lövöldéjét a megjelenéskor rengeteg kritika érte a játék általános állapota miatt, amelyet a játékosok túlságosan kidolgozatlannak éreztek. Annak ellenére, hogy fokozatosan javították a hibákat, ezt a közösség nem érezte elégnek, és még maguk a fejlesztők is arról beszéltek, hogy túl sokáig tart a problémák kijavítása.

A franchise legújabb része körüli hírek az utóbbi időben nem voltak túl pozitívak, és ezen a héten egy change.org petícióra bukkantunk, amely a játék platformokon való visszavételének lehetőségét követeli, és az EA DICE-nak, a játékplatformoknak és az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak szól.

Azt állítják, hogy a játékot „félrevezető módon reklámozták”

A petíciót benyújtók azt kérik a vállalatoktól, hogy engedélyezzék a Battlefield 2042 árának visszatérítését, mert sok más mellett úgy vélik, hogy a játékot „félrevezető módon reklámozták.” A petíciót eddig közel 150 000-en írták alá, ezzel az egyik legtöbb aláírással rendelkező petíció a platformon.

„A fogyasztói jelentések szerint az Electronic Arts és a DICE a megjelenéskor nem tartotta be az ígéreteit, és a Battlefield 2042 egy játszhatatlan címként indult” – olvasható a leírásban. „A Battlefield 2042-nek még ma is vannak olyan hibái, amelyek drasztikusan befolyásolják a játékélményt, olyannyira, hogy a közösség számos tagja befejezetlen címnek tartja.”

Miközben várjuk, hogy a kezdeményezésnek – a játék népszerűségének további erodálásán túl – lesz-e bármilyen hatása a játékra, az biztos, hogy a közelmúltbeli döntések nem segítenek javítani a megítélésén. Az első szezon késése kissé sokkolóan hatott, és maga az Electronic Arts is kiemelte legutóbbi pénzügyi jelentésében, hogy a játék messze elmaradt a cég várakozásaitól.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu