A Deadpool alkotója csalódott, amiért a karakter úgy debütált a mozivásznon, ahogy [VIDEO]

MOZI HÍREK – Rob Liefeld, a Deadpool társalkotója úgy tűnik, osztja a többségi véleményt, ha a karakter mozis bemutatkozásáról van szó.

 

 

Ahogy a legtöbb ember, úgy a Deadpool alkotója, Rob Liefeld is több mint csalódott volt Wade Wilson feltűnése miatt az X-Men kezdetek: Farkasban. Míg Wilson képregénybeli megtestesülése számos változáson ment keresztül az Új mutánsok szupergonoszából a mindenki által szeretett, káromkodást kedvelő, negyedik falat áttörő, szókimondó zsoldosáig, ugyanez elmondható a filmes adaptációjáról is. Bár a már akkor is Ryan Reynolds által alakított karaktert nem fogadták túl jól a debütálásakor, miután az eredetileg Liefeld alkotásának közeli értelmezéseként bemutatott karaktert átalakították a néma, engedelmes „XI-es fegyverré”, eltávolítva minden jót a karakterből.

A The Big Thing című műsorban Kristian Harloff és Coy Jandreau társaságában Liefeld beszélt arról, hogy mennyire csalódott amiatt, ahogy a karaktert kezelték első széles vásznas szereplése során. Liefeld elmondása szerint megpróbált aggályokat felvetni a karakter ábrázolásával kapcsolatban, de a stúdiót akkoriban jobban érdekelte Gambit karaktere, akinek saját spin-offot terveztek, amiből végül nem lett semmi. Még azután is, hogy a film kiszivárgott az internetre, és a rajongók ellenérzéseinek hírét vették, Liefeld javaslatát, miszerint a film végére egy másik, Deadpoolt esetleg pontosabban ábrázoló zárójelenetet kellene felvenni, elutasították. Ezt mondta:

„Nagyon csalódott voltam miatta.”

„Tudtam, hogy rosszul bánnak vele egy évvel korábban. Szóval könyörögtem nekik, hogy csináljanak egy pótfelvételt, amiben ő van a maszkban, ami szó szerint hat héttel a premier előtt jön ki… nézd meg az X-Men kezdetek: Farkast: a nyitójelenet után, amikor Ryan katanával vágja a golyókat, az a film számomra nem létezik.”

Bár az első megjelenése sok kívánnivalót hagyott maga után, Deadpool végül 2016-ban Ryan Reynolds segítségével jött el, akiről azt hitték, hogy a karakterként kiszivárgott tesztfelvételek forrása volt. Ez a kiszivárogtatás vezetett ahhoz, hogy a rajongók ezrével sürgették a stúdiót, hogy készítsen Deadpool-filmet. Bármi is volt az igazság, a Deadpool megszületett, és 2018-ban egy folytatás is követte, mindkettő hamar eltörölte az első megjelenés emlékét. Bár a Deadpool 2 poszt-kredit jelenete mindenkit emlékeztetett arra, hogy „helyrehozta” a múlt hibáit, beleértve azt a Farkasos megjelenést és a Zöld Lámpás-filmben való részvételét.

Mivel Deadpool immár R-kategóriás szupersztár lett, és mindkét film a legnagyobb bevételt hozó mozik közé tartozott ebben a kategóriában, a Deadpool jövője már készen állt a harmadik film fejlesztésével, amíg a Disney/Fox fúzió meg nem érkezett, és kétségessé nem tette a karakter jövőjét. A rajongók félelmei azonban, hogy Deadpool esetleg nem tér vissza, vagy ha visszatér, akkor felhígult, Disney-kompatibilis formában teszi, némileg csitultak, miután bejelentették, hogy Deadpool még MCU-s belépőként is R-besorolású marad, és nem kívánnak változtatni a karakter legnépszerűbb formáján. Mivel Reynolds állítólag már dolgozik a forgatókönyvön, csak idő kérdése, mikor tudunk meg többet arról, hogy mit hoz a jövő a karakter számára…

Forrás: The Big Thing

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu