BioShock film a Netflixen? A streaming szolgáltató már dolgozik egy adaptáción

MOZI HÍREK – Vajon ezúttal megvalósul a BioShock-film? A Netflix következő projektjei között szerepel a GRIS is.

 

 

A BioShock film- vagy tévéadaptációjáról már évek óta híresztelik, hogy állítólag dolgoznak rajta, de még sosem volt közelebb a projekt a megvalósuláshoz. A Netflix és a Take-Two Interactive az elmúlt évben egyesítette erőit, és bejelentették, hogy filmet készítenek Ken Levine híres videójáték-sikeréből.

A projektről egyelőre elég szűkszavú részletek állnak rendelkezésre

Sőt, a The Hollywood Reporter szerint sem a forgatókönyvíróról, sem az adaptációért felelős rendezőről nem osztottak meg részleteket, ami gyakori refrén egy játékfilm bejelentésekor, így úgy tűnik, még sokáig nem láthatjuk a filmet a Netflixen.

A Netflix Twitteren viszont kaptunk néhány üzenetet. Az egyikben a cég felidéz egy Andrew Ryan-idézetet az első BioShockból, ami így szól: „mindannyian hozunk döntéseket az életben, de végül a döntéseink határozzák meg, kik vagyunk.” És persze a Netflix meghozta a döntést, hogy az elmúlt évtizedek egyik legelismertebb videójátékát a narratívája miatt a kis képernyőre is elhozza.

 

BioShock és film, újra együtt

 

Ahogy a THR emlékeztet, nem ez az első alkalom, hogy Hollywood bekopogtat Rapture ajtaján. Nem sokkal az első BioShock 2007-es megjelenése után Gore Verbinski (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka) rendezte volna a Universal Studios számára a shooter adaptációját, amit azonban költségvetési problémák miatt leállítottak. Ez a projekt, mint később megtudtuk, a játék befejezését kapta volna meg. Később volt egy újabb próbálkozás Juan Carlos Fresnadillóval (28 héttel később).

Ezzel a projekttel a Netflix tovább bővíti a videójátékokkal való kapcsolatát, ami néhány hónapja az Arcane – League of Legends című sorozattal olyan sikeres volt. Másrészt a Cuphead (magyar címén Csészefej és Bögrearc) széria premierje idén februárban várható.

Emellett a weben keringő információk szerint a streaming szolgáltatás a barcelonai Nomada Studio csapata által jegyzett GRIS című videójátékkal kapcsolatos projekten is dolgozhat, bár ez egyelőre nem hivatalos.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu