Menu

Naplementében a Nintendo két régebbi platformjának eShopja!

A Nintendo Wii U és a Nintendo 3DS egyaránt meg fog válni a digitális boltjától, igaz, addig még több mint egy év van, így a japán cég elég fair módon közölte, hogy mikor csap le a digitális guillotine.

 

A nagy N közölte, hogy 2023 márciusának végétől kezdve nem lehet a Wii U-ra és a 3DS-re digitálisan vásárolni az eShopról, továbbá az ingyenes tartalmak (demók) elérhetősége is megszűnik. A menetrend ennél részletesebb: május 23-ától már nem lehet hitelkártyával egyenleget feltölteni a két érintett platformon, augusztus 29-étől pedig eShop kártyával sem tölthetjük fel az egyenlegünket. A kódok aktiválása viszont 2023 márciusáig működni fog.

Aki a Nintendo Network ID-s pénztárcájáját (ez kell a Wii U-hoz és a 3DS-hez) a Nintendo Accountossal köti össze (ez pedig a Switchhez szükséges), 2023 márciusának végéig mind a három platformon megosztott egyenleget használhat, utána viszont csak a Switch irányába mehet a költekezés. Ha már „a kapcsoló”, a nagy N az eShopját nem tervezi módosítani. A Wii U-s és 3DS-es eShopok lekapcsolása az érintett játékokban is hatással lesz, ahol vásárolhatunk (pl. Street Pass Mii Plaza, Theme Shop, Nintendo Badge Arcade a 3DS-en, vagy Wii U-n pl. a Wii Sports Clubban a passok).

2023 márciusa után, az előrelátható jövőig lehetséges lesz újra letölteni a játékokat és DLC-ket, a szoftverfrissítéseket és az online játékmenetet igénybe venni a Wii U-n és a 3DS-en. A Nintendo ezután megköszönte a két platform eShopjának támogatását, és visszatekintésképp létre is hozott egy oldalt, ahol a játékstatisztikáinkat megtekinthetjük. Az oldalt itt találhatjuk.

A japán cég azért közölte több mint egy évvel a zárás előtt a döntését, hogy a felhasználóknak elég ideje legyen felkészülni (ebből a Sony tanulhatnak), és azért döntött így, mert ez természetes egy termék életciklusában, ha azt egyre kevesebb felhasználó alkalmazza. Más Wii U/3DS funkciók lekapcsolásáról kapcsolatban nincsenek tervek. A régi eShop kártyákat addig forgalmazzák, amíg el nem fogynak, de mindegyikkel lehet a Nintendo Switchen az egyenlegünket feltölteni, amit a Switch eShopján keresztül megejthetünk.

A kérdezz-feleleknek van egy jó kérdése: a régi, klasszikus játékokkal mi lesz a helyzet? A válasz eléggé PR-osan kezd: a Nintendo Switch Online-on több mint 130 játék érhető el, egyre növekvő katalógussal és új funkciókkal (pl. online multiplayerrel), és a Nintendo szerint ez egy hatékony megoldása annak, hogy több játékosnak tegyenek elérhetővé régi tartalmakat. A veteránok mellett újoncok is felfedezhetnek jó játékokat, és jelenleg a nagy N-nek nincs más terve az ilyen tartalmak máshogy történő értékesítésére. (Azaz nem lesz Switch Virtual Console. Az szerintünk súlyos hiba.)

Úgyhogy korrekt a Nintendótól ilyen korán bemondani, de azért a régi játékokat mintha ők se nagyon tisztelnék…

Forrás: Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu