Naplementében a Nintendo két régebbi platformjának eShopja!

A Nintendo Wii U és a Nintendo 3DS egyaránt meg fog válni a digitális boltjától, igaz, addig még több mint egy év van, így a japán cég elég fair módon közölte, hogy mikor csap le a digitális guillotine.

 

A nagy N közölte, hogy 2023 márciusának végétől kezdve nem lehet a Wii U-ra és a 3DS-re digitálisan vásárolni az eShopról, továbbá az ingyenes tartalmak (demók) elérhetősége is megszűnik. A menetrend ennél részletesebb: május 23-ától már nem lehet hitelkártyával egyenleget feltölteni a két érintett platformon, augusztus 29-étől pedig eShop kártyával sem tölthetjük fel az egyenlegünket. A kódok aktiválása viszont 2023 márciusáig működni fog.

Aki a Nintendo Network ID-s pénztárcájáját (ez kell a Wii U-hoz és a 3DS-hez) a Nintendo Accountossal köti össze (ez pedig a Switchhez szükséges), 2023 márciusának végéig mind a három platformon megosztott egyenleget használhat, utána viszont csak a Switch irányába mehet a költekezés. Ha már „a kapcsoló”, a nagy N az eShopját nem tervezi módosítani. A Wii U-s és 3DS-es eShopok lekapcsolása az érintett játékokban is hatással lesz, ahol vásárolhatunk (pl. Street Pass Mii Plaza, Theme Shop, Nintendo Badge Arcade a 3DS-en, vagy Wii U-n pl. a Wii Sports Clubban a passok).

2023 márciusa után, az előrelátható jövőig lehetséges lesz újra letölteni a játékokat és DLC-ket, a szoftverfrissítéseket és az online játékmenetet igénybe venni a Wii U-n és a 3DS-en. A Nintendo ezután megköszönte a két platform eShopjának támogatását, és visszatekintésképp létre is hozott egy oldalt, ahol a játékstatisztikáinkat megtekinthetjük. Az oldalt itt találhatjuk.

A japán cég azért közölte több mint egy évvel a zárás előtt a döntését, hogy a felhasználóknak elég ideje legyen felkészülni (ebből a Sony tanulhatnak), és azért döntött így, mert ez természetes egy termék életciklusában, ha azt egyre kevesebb felhasználó alkalmazza. Más Wii U/3DS funkciók lekapcsolásáról kapcsolatban nincsenek tervek. A régi eShop kártyákat addig forgalmazzák, amíg el nem fogynak, de mindegyikkel lehet a Nintendo Switchen az egyenlegünket feltölteni, amit a Switch eShopján keresztül megejthetünk.

A kérdezz-feleleknek van egy jó kérdése: a régi, klasszikus játékokkal mi lesz a helyzet? A válasz eléggé PR-osan kezd: a Nintendo Switch Online-on több mint 130 játék érhető el, egyre növekvő katalógussal és új funkciókkal (pl. online multiplayerrel), és a Nintendo szerint ez egy hatékony megoldása annak, hogy több játékosnak tegyenek elérhetővé régi tartalmakat. A veteránok mellett újoncok is felfedezhetnek jó játékokat, és jelenleg a nagy N-nek nincs más terve az ilyen tartalmak máshogy történő értékesítésére. (Azaz nem lesz Switch Virtual Console. Az szerintünk súlyos hiba.)

Úgyhogy korrekt a Nintendótól ilyen korán bemondani, de azért a régi játékokat mintha ők se nagyon tisztelnék…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu