Napokon belül PlayStation VR-on a Sam & Max: This Time It’s Virtual! [VIDEO]

A Sam & Max: This Time It’s Virtual PC-n és Oculus/Meta Questen már elérhető, de nemsokára a PlayStation VR-ra is átülteti a HappyGiant.

 

A játék július nyolcadikán rajtolt el a Quest Store-on, majd szeptember tizedikén a Steamen is felbukkant a VR-headsetet (pl. HTC Vive, Oculus/Meta Rift, vagy Valve Index) igénylő Sam & Max: This Time It’s Virtual, ami néhány napon belül a PlayStation VR-ra is meg fog jelenni. Lemezes kiadásról nincs tudomásunk, így a PlayStation Store-on kell keresni; a kiadó a Big Sugar mindegyik platformon.

A kiadó szerint Sam egy kalapos kutya, míg Max egy meztelen, nyúlszerű, hipermozgó lény. Ők együtt egy intergalaktikusan ismert ügynökséget, a Freelance Police-ot (Szabadúszó Rendőrségként lehet fordítani) vezetik, és bizony a LucasArts jóvoltából már a kilencvenes évek elején láthattuk Steve Purcell két karakterét videojátékokban (az első a ’93-as Sam & Max: Hit the Road volt). Ezúttal segítségre lesz szükségük, így a megmagyarázhatatlan varázslatként meghatározott virtuális valóság segítségével a játékos beléphet a szokatlan világba, hogy szörnyeket henteljen, akadálypályákon fusson, és hogy megmentse a világot.

Sam és Max nem lenne az igazi, ha nem szólnának be egymásnak minden lehetséges alkalommal. Ez, továbbá a rájuk jellemző őrültség nem is marad ki a játékból, amiben az akadémia edzőpályáin kell néhány (?) feladaton átküzdenünk magunkat. Persze utána lesznek titkok Aquabear kapitány rohadó vidámparkja mögött, alatt, illetve benne is. A gonosz tudósoknak és a démoni behatolóknak pedig jár a desszert.

A játék fejlesztői között megtalálhatjuk Purcell mellett Peter Chan-t (koncepciós művész a LucasArtstól), Mike Stemmle-t (író, tervező), Mike Levine-t (kreatív rendező), illetve Julian Kwasneskit és Jared Emerson-Johnson-t a Bay Area Soundból (ők a Telltale-sorozatokon dolgoztak). David Nowlin és Dave Boat pedig visszatért, hogy Samet és Maxet megszólaltassa.

A Sam & Max: This Time It’s Virtual! február 23-án rajtol el a PlayStation VR-on is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu