Előzménysorozat lesz az FX Alien-szériája

MOZI HÍREK – Az FX Alien című tévésorozata a Földön játszódik majd körülbelül 30 évvel azelőtt, hogy Ripley megküzdött volna a xenomorffal.

 

 

Az FX készülő Alien-sorozata jóval azelőtt játszódik majd, hogy Sigourney Weaver által alakított Ripley valaha is megküzdött volna a xenomorffal. A The Hollywood Reporternek a Television Critics Association sajtótájékoztatóján John Landgraf, az FX vezetője elárult néhány további részletet az Alien-sorozatról, például azt, hogy a történet 2092 körül fog játszódni.

„Az Alien [sorozat] Ripley előtt játszódik.”

„Ez az első történet az Alien franchise-ban, ami a Földön játszódik. A mi bolygónkon, közel a század végéhez, amiben most élünk – 70 év múlva. Csak annyit mondhatok, hogy Ripley nem lesz benne, és más karakterek sem – kivéve magát az Idegent.”

A kontextus kedvéért: az 1979-es, korszakalkotó sci-fi történet, az Alien – vagy ahogy nálunk bemutatták, A nyolcadik utas: a Halál – 2122-ben játszódik, ami azt jelenti, hogy az FX és a Fargo írója, Noah Hawley Alien-sorozata nagyjából harminc évvel azelőtt játszódik majd, hogy Ripley az űrbe dobta a csillagközi szörnyeteget. A rajongók egyik legnagyobb aggodalma az, hogy a sorozat kárt tesz a franchise örökségében, de Landgraf megpróbálta eloszlatni ezeket az aggodalmakat, és dicsérettel illette Hawley-t, aki képes tisztelegni, miközben valami újat és frisset alkot, ahogyan a Fargóval is tette.

„Noah-nak hihetetlen képessége van arra, hogy megtalálja a módját annak, hogy hűséges legyen és hűséget mutasson egy eredeti alkotáshoz, mint például a Coen testvérek [a Fargóval] vagy Ridley Scott filmjéhez és James Cameron A bolygó neve: Halál című folytatásához, ugyanakkor valami újat is hozzon, ami egyszerre jelenti egy franchise kiterjesztését és újraalkotását. Az Aliennel is mesteri munkát végzett, akárcsak a Fargóval.”

„Nagy meglepetések várnak a közönségre.”

Az eredeti Alien rendezője, Ridley Scott producerként vesz részt a sorozatban, Landgraf továbbá elárulta, hogy azáltal, hogy a történetet a Földre helyezik – ami teljesen új az Alien világához képest – , a sorozatnak meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt valami régi és valami új között.

„Remélem, hogy [a közönség] úgy fogja érezni, hogy ez hűséges a franchise-hoz, amit szeretnek, de ugyanakkor egy bátor és eredeti újragondolása is annak. A Földre helyezés igazán érdekes. Előre kell gondolkodnunk a bolygó jövőjéről a környezet, a kormányzás, a technológia szempontjából, és meg kell alkotnunk és terveznünk a bolygó egy jövőbeli változatát … Noah ezt sajátos és eredeti módon akarja megtenni.”

A hírek szerint az Alien tévésorozat forgatása 2022 vége felé kezdődik, és remélhetőleg valamikor 2023 folyamán kerül adásba.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu