Az Uncharted rendezője szerint „a közönség fogja eldönteni”, lesz-e folytatása a filmnek

MOZI HÍREK – Ruben Fleischer „izgatottan” készítené el az Uncharted folytatását, de azt mondja, a rajongók döntenek a potenciális franchise jövőjéről.

 

 

Eldőlt: ha az Uncharted folytatására végül sor kerül, Ruben Fleischer rendezőre számíthatunk. A népszerű videójáték-sorozaton alapuló film már fut a mozikban, de hogy végül egy új életre szóló sorozatot indít-e el, mint azt a játék tette, az még nem derült ki.

A Collidernek adott új interjújában Fleischer az Uncharted lehetséges jövőjéről beszélt. Jelenleg semmi hivatalos nincs készülőben a folytatásról, de Fleischer bevallotta, hogy sokat gondolkodott különböző történet-ötleteken, miközben az első filmen dolgozott. Egyértelművé tette továbbá, hogy szívesen visszatérne a rendezői székbe, ha az Uncharted 2 zöld utat kap a Sony-nál, de azt sugallja, hogy ez végső soron attól függ majd, hogy a filmet mennyire fogadják jól a rajongók, és hogy lesz-e igény egy újabb mozi elkészítésére.

„Nagyon örülnék a lehetőségnek, hogy folytatást készíthetnék!”

„Nem tehetsz róla, ha két évig dolgoztál egy a filmen… nem tudsz nem elképzelni különböző kalandokat, amikben ezek a srácok találhatják magukat, és nagyon örülnék, ha kitalálhatnám, hogyan lehetne ezeket életre kelteni. De végső soron a közönség fogja eldönteni, hogy ez olyasmi-e, amit szívesen látnának.”

Az, hogy az Uncharted-sorozatnak több elismert videójátéka is van, azt jelenti, hogy rengeteg forrásanyagból is meríthetünk a potenciális folytatások készítésekor. Majd meglátjuk, hogy az Uncharted végül összességében mennyire teljesít jól, de úgy tűnik, hogy a nemzetközi és az amerikai bemutatót tekintve elég komoly kasszasiker lehet belőle. A negatív kritikák ugyanakkor nem segítik a filmet, de míg a Rotten Tomatoes-on egy lelombozó 39%-os pontszámmal virít a kritikusoknál, a filmnézők körében sokkal jobb a fogadtatása, 90%-os „frissességű” közönségpontszámmal.

Ruben Fleischer elmondta, hogy az Uncharteddel az egyik céljuk az, hogy visszahozzák az ilyen típusú, világjáró kalandfilmeket. Még a legerősebb kritikai fogadtatás nélkül is lehet jövője itt az Uncharted folytatásoknak és hasonló moziknak, ha ez a film elég jól húz a kasszáknál.

„Nos, a lényeg az, hogy ez egy olyan műfaj, amit egyszerűen már nem csinálnak túl sokat” – mondta a rendező a Uproxx-nak. „Szóval inkább úgy közelítem meg ezt, mint valaki, akinek egy kincskereső, világjáró kalandot kell készítenie, nem pedig egy videójáték-adaptációt. És bár egy olyan játékon alapult, ami szerencsénkre hihetetlen forrásanyagnak bizonyult, remek humorral és a videójátékok legjobb akciójeleneteivel. De végül is tudtam, hogy olyan filmet kell készítenem, ami szórakoztatja az embereket, függetlenül attól, hogy hallottak-e a játékról vagy sem. […] Úgy értem, A nemzet aranya volt, azt hiszem, az utolsó ilyen.”

Az Uncharted már megtekinthető a mozikban.

Forrás: Collider, Uproxx

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu