Mortal Kombat 2: íme minden, amit jelenleg tudni lehet a filmről!

MOZI HÍREK – Zöld utat kapott a Mortal Kombat 2, a 2021-es videójáték-adaptáció folytatása. Íme minden, amit eddig tudunk!

 

 

A Mortal Kombat eredetileg 1992 végén jelent meg videójátékként a Midway Games gondozásában. Az 1990-es évek végén Hollywood filmsorozattá adaptálta a játék franchise-t. Az első rész Mortal Kombat címmel 1995-ben került a mozikba, majd a folytatás, a Mortal Kombat 2. – A második menet következett 1997-ben. Míg az első film jól sikerült, a második film miatt a stúdió vezetői a franchise további részeit elkaszálták.

Aztán 2021-ben a közönség az eredeti film rebootját láthatja, amely hatalmas sikert aratott. A reboot olyan sikeres volt, hogy a New Line Cinema vezetői szinte azonnal zöld utat adtak a folytatásnak.

Íme tehát mindent, amit eddig a Mortal Kombat 2-ről tudunk!

 

Szereplők és karakterek: kit erősítettek meg?

 

Az egyik megerősített karakter a filmben Noob Saibot, akit Joe Taslim fog alakítani, aki az első filmben Sub-Zero szerepét játszotta. Aki nem ismeri a videójáték kánonját, az eredeti Sub-Zero, miután Sasori legyőzte, halálos árnyékká változott, aki a Noob Saibot nevet vette fel. Ő a gonoszság megtestesítője a játéksorozatban. Ennek ellenére a nindzsából gonosz árnyékká való átalakulás a rekordok könyvébe fog kerülni. Az első filmben használt effektek elárulják a rajongóknak, hogy a folytatás látványos lesz.

Bár sok rajongót felháborított, hogy Johnny Cage nem szerepelt az első filmben, az arrogáns harci bajnok ott lesz a folytatásban. Arra is számítunk, hogy Cole Young (Lewis Tan), Sasori utódja is visszatér. Megerősítették, hogy Jackson „Jax” Briggs őrnagy (Mehcad Brooks), Sonya Blade (Jessica McNamee) és Shang Tsung (Chin Han) is visszatér a második részben.

 

Szereplők és karakterek: ki csatlakozhat a folytatáshoz?

 

Az első film végén, a rajongó közönség párjának megmutatásával utaltak arra, hogy a folytatásban láthatjuk Kitanát. A rajongók kívánságlistáján szerepel még Nightwolf, Sheeva, Kotal Kahn és Shinnok. Az első Mortal Kombat tökéletes alapot adott arra, hogy Sheeva megjelenjen a folytatásban, hiszen az első filmben Cole megölte Gorót. Ráadásul nincs ok arra, hogy a folytatásban szükség van Shinnokra, hiszen Shang Tsung ismét a főellenség szerepét fogja betölteni. Ez azonban csak hab a tortán.

Az is elterjedt, hogy a rendezőnek megvannak a választásai, hogy kiket ültessenek be bizonyos szerepekbe. A legérdekesebb szereposztási választás Ryan Reynolds lenne Johnny Cage szerepében. A színész rendelkezik a fizikai adottságokkal, beleértve a természetes arroganciát és a komikus időzítést is, hogy a karakter a javára váljon. Mivel azonban Reynoldsnak a következő tizenkét-tizenöt hónapra teljesen betelt a naptára, rendkívül kevés az esélye, hogy ez az álom valóra váljon. Az egyik név, amely a pletykamalomban kering, mint a Johnny Cage szerepére kiszemelt színész, a Kemény motorosokból ismert Charlie Hunnam.

Egy másik kiváló szereposztás lenne a folytatásban, ha Dwayne „The Rock” Johnson játszaná Kotal Kahn szerepét. Ismét csakúgy, mint a Ryan Reynolds filmhez való szerződtetésének problémái, Johnson szakmai naptára is eléggé tele van, és nem támogatná, hogy minden idők egyik legkedveltebb franchise-ában szerepeljen. Miért nem várjuk meg, amíg az álomszereplők listája elkészül? Mert a film már a gyártás előtti stáblistára került. A forgatókönyv néhány apróbb módosítása folyamatban van, és hamarosan be is fejeződik. Akkor viszont, mivel nem sokat tudunk erről a folytatásról, már összeállhatott az álomszereplők névsora. Ez a szépsége a szórakoztatóipari híreknek; soha nem lehet biztosat mondani, amíg meg nem történik.

Sindel is szerepelhet a folytatásban. Csak akkor lenne értelme, ha Kitana is bekerülne a történetbe. A rajongók tudják, hogy Sindel volt Edenia királynője, Shao Kahn pedig megölte a férjét, Jaredet, és házasságra kényszerítette. Ahogy a nézők emlékezhetnek, az első film a torna bemutatása nélkül ért véget. Hogy bosszút álljon Mileena haláláért, Shang Tsung beszervezhette Sindelt, hogy megbosszulja másik lánya halálát. Az egyetlen személy, aki eszünkbe jutna a szerepre, a nagyszerű Catherine Zeta-Jones lenne.

 

Cselekmény: mire számíthatunk?

 

A Mortal Kombat 2 forgatókönyvét Jeremy Slater írja majd, aki a Disney+ készülő Moon Knight című sorozatán is dolgozik. Bár a premisszáról nem sokat tudunk, Slater azt mondta: „Valami nagyobbat, jobbat és véresebbet építünk, ami fel fogja robbantani az emberek agyát.” A Mortal Kombat 2 körüli spekulációk egyre nagyobb lendületet vesznek, a filmnek sok mindent meg kell felelnie, de a folytatás mellett töretlen a támogatottság.

 

Várható megjelenési dátum

 

Bár egyelőre nincs megerősített dátum, de várhatóan 2023 végén vagy 2024-ben láthatjuk majd a filmet.

Forrás: Entertainment Weekly, Vox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu