A CD Projekt RED több mint 200.000 euróval támogatja Ukrajnát humanitárius segélyek nyújtásával

A videojáték-ipar is mozgósított a kialakult helyzetben, és különböző kezdeményezésekkel segítette az Ukrajnát.

 

Február utolsó napjai az egyik legfrissebb nemzetközi hír előtt szürkültek el: Oroszország megkezdte az ukrajnai inváziót , és a média sokkoló képekkel hagy minket a bombázásokról és halálos áldozatokról. A videojáték-ipar nem nézte tétlenül ezt a helyzetet, és különböző ukrán fejlesztők máris segítséget kértek a világ többi részétől .

A CD Projekt RED meghallgatta ezeket a segélykérő üzeneteket, és nem késlekedett válaszolni egy jelentős adományozással, hogy a háború hatásait a lehető legkisebbre csökkentsék: „Az Ukrajna, barátaink és szomszédaink elleni közelmúltbeli invázió sokkolt és felháborított minket. Szolidaritásból az agresszió minden áldozatával, a CD Projekt csoport úgy döntött, hogy támogatja a humanitárius segítségnyújtási erőfeszítéseket, és 1 millió zloty ( több mint 216.000 euró ) adományt adományoz a PAH (Lengyel Humanitárius Szervezet) számára.”

„Nem maradhatunk közömbösek egy ilyen igazságtalansággal szemben, és arra kérünk mindenkit, hogy fogjunk össze és segítsünk minden lehetséges módon . Együtt nagy változást érhetünk el!” – olvasható a lengyel fejlesztő által közzétett szál. Ez kiegészíti az 11 bit studios , a This War of Mine szerzőinek döntését, miszerint az eladások 100%-át az ukrán Vöröskereszt alapítványának utalják át.

A bolygó nagy része az egyes országok médiáján keresztül követi a konfliktus alakulását. Meg kell azonban jegyezni, hogy már találkoztunk a dezinformáció eseteivel: mint arról néhány órával ezelőtt beszámoltunk, a Facebookon az ukrajnai háborúról szóló legnézettebb videók közül több valójában egy videojátékból származik.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu