Az ukrajnai háborúról készült legnézettebb Facebook-videók közül több valójában egy játékból származik

Az ArmA 3 ismét egy valós konfliktus – ezúttal az ukrajnai orosz invázió – közvetett főszereplőjévé vált…

 

 

Több mint két nap telt el az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta, és a főbb televíziós csatornákon és közösségi oldalakon továbbra is bombázásokról, mozgásképtelenné vált páncélozott járművekről és halálos áldozatokról szóló képek jelennek meg – egyes esetekben anélkül, hogy bármilyen kapcsolatuk lenne a konfliktussal vagy akár magával a valósággal. Ezzel kapcsolatban a Bloomberg több ArmA 3 videó vírusszerűségére figyelmeztetett.

A videókat eltávolításuk előtt több mint 25 000 alkalommal osztották meg

Részletesebb említést tesznek a Facebookra feltöltött kis klipekről, amelyeket hamis tévécsatornák friss híreknek álcázva töltöttek fel. Népszerűségük tegnap még tovább nőtt, 25 000-szer osztották meg őket, 110 000 megtekintéssel. A legnézettebb videó valójában egy tengerparti területet bombázó ArmA 3 videó volt, amely több mint 52 000 megtekintést gyűjtött össze, mielőtt levették.

A Bloomberg jelentése szerint a Facebook Gaming legsikeresebb tartalmai közé tartozó videók közül akár öt olyan katonai támadást mutatott be, amelyek valójában a Bohemia Interactive háborús akciószimulátorának felvételei voltak. Miután a hírügynökség figyelmeztette őket, a Facebook eltávolította ezeket a videókat, bár várhatóan a következő napokban továbbra is hasonló klipek kerülnek majd fel. A Kotaku szerint a felfedezés után a Twitterről is eltávolították őket.

Nem ez az első eset, hogy az ArmA 3-at a háborús pillanatok illusztrálására használják. 2018-ban az orosz televízió már összekeverte a videójátékot a szíriai háborúval.

 

Az iparágat megindította Ukrajna helyzete

 

Továbblépve a témán, a videójáték-ipar elkezdett mozgósítani az ukrajnai orosz agresszió ellen, kezdve a kelet-európai köztársaságban fellendülő ágazattal, a Frogwares és a GSC Games World nemzetközi fellépésre való felhívásával. A This War of Mine alkotói a maguk részéről leárazták háborúellenes videójátékukat, és garantálták, hogy a bevétel 100%-át az ukrán Vöröskeresztnek küldik.

Forrás: Kotaku

(A címlapkép csak illusztráció! Forrás: ArmA 3 Ukraine / Facebook)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu