Évekkel később is, de a gazdájához eljutott egy The Game Awards-trófea!

A 2018-as legjobb indie játék kategóriáját besöprő Celeste fejlesztőinek néhány évet várnia kellett, hogy valóban megkapják a nekik járó The Game Awards trófeát…

 

2018 még messze egy más időszak volt, és kérdés, hogy valaha is visszatérünk az akkori normalitás talajára. Akármi is lesz, PrestigeIsKey, egy YouTube-os, aki Ryan B.-ként is ismert, nagy rajongója a The Game Awardsnak. Emiatt úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne beszerezni egy replika-trófeát, hogy azt kitehesse a polcára. Ezért elkezdett például az eBayen szaglászni.

Ott talált egy trófeát a The Game Awardsról. De nem egy másolatot, hanem egy eredetit, amit 500 dollárért (160 ezer forintért) listáztak. Az eladónak volt pár érdekes listázott terméke (autós alkatrészek), ami Ryannek gyanút keltett. A díj a listázó szerint egy csődeljárási forrásból származik, de azon kívül semmi információ nincs a termék eredete mögött. Ő bevállalta, és 375 dollárért (120 ezer forintért) + postaköltség megvette a pakkot, ami meglepetést okozott: ez bizony a Celestének szánt trófea a 2018-as műsorból. A játék ott nyerte el a legjobb indie kategóriában a díjat!

Ezért felkereste a Celeste fejlesztőit a stúdió működtetési menedzserén, Heidy Mottán keresztül. A kérdés egyszerű volt: elajándékozták a trófeát, vagy elveszett valahol? Kiderült, hogy az Extremely OK Games nem is kapta meg a díjat! Állítólag miután Ninja a díjátadó gála során átadta a színpadon a trófeát, visszavették a szervezők, hogy aztán kipostázzák nekik. Itt keveredhetett valahol el az egész, és a fejlesztők fel is adták már régóta, hogy valaha is viszontlássák az őket megillető díjazást.

2022-re előreugorva viszont az Extremely OK Games megkapta a pakkot. Ryan felajánlotta nekik, hogy kiküldi nekik, mire a stúdió felajánlotta, hogy a postaköltséget állják, plusz a Celestéből postáznak neki pár dedikált példányt. Úgyhogy a történetnek jó vége lett, vagy, hogy poénosan és egyedi módon egy rosszul elsült angol idézettel éljünk egy videojátékból…

„Congraturation! You sucsess!” (Bōsō Tokkyū SOS / Stop the Express, ennek a japán MSX verziója).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu