A Gran Turismo 7 kaphat egy B-Spec módot, amelyet a legmodernebb mesterséges intelligencia, „Sophy” vezérel [VIDEO]

A hónap elején a Sony bejelentette a Gran Turismo Sophy-t, egy új, élvonalbeli, gépi meghajtású mesterséges intelligenciát, amely végül beépül a Gran Turismo 7-be.

 

 

A Gran Turismo 7 új MI-jének képesnek kell lennie arra, hogy felvegye a versenyt a legképzettebb emberi játékosokkal is. Ez mindenképpen érdekesen hangzik, de a Sony nem sok részletet árult el arról, hogy a gyakorlatban hogyan integrálják majd őt a játékba.

Nos, a GTPlanetnek adott új interjújában a Polyphony Digital vezetője, Kazunori Yamauchi néhány további részletet árult el, többek között egy új, Sophy-alapú B-Spec mód lehetőségét…

„Sophy valószínűleg három formában jelenik majd meg a játékos előtt.”

„Tanárként, aki vezetni tanítja majd a játékosokat, diákként, aki sportszerűséget tanul a játékosoktól, és barátként, akivel versenyezni lehet. Nem zárnám ki egy B-Spec mód lehetőségét sem, ahol a játékos a versenyigazgató, Sophy pedig a versenyző.”

„Elvileg lehetséges, hogy Sophy a teljesítmény beállítások egyensúlyát használja. Ha csak a különböző autók köridejének összehangolásáról van szó, az már most is lehetséges. De mivel a BoP-beállítások nem csak a köridőkről szólnak, nem bíznánk mindent Sophyra, de minden bizonnyal segítségünkre lesz a BoP-k létrehozásában.”

Aki nem ismerné, a B-Spec egy egyedi Gran Turismo mód, amely szinte úgy játszódik, mint a turn-based battle, a játékosok választják ki a parancsokat, a játék pedig a tényleges versenyzést végzi. Kicsit furcsán hangozhat, de a korábbi GT-játékokban népszerű lehetőség volt, és határozottan el tufjuk képzelni, hogy Sophy még érdekesebbé teszi. További Gran Turismo 7 hírek: a Sony kiadott egy „Virtual to Reality” trailert, amely megmutatja, hogy a játék Willow Springs Raceway változata milyen lenyűgözően közel áll a valós pályához…

A Gran Turismo 7 március 4-én jelenik meg PS4-re és PS5-re. Azt még nem tudni, hogy a Sophy AI mikor kerül be a játékba, de valamikor a megjelenés után.

Forrás: GTPlanet.net

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu