Az Ubisoft mindent megtesz, hogy segítsen az ukrán háború által érintett stúdióinak

A francia Ubisoftnak jelenleg két stúdiója van az országban, egy a fővárosban, Kijevben és egy Odesszában.

 

 

Nehéz helyzetben az Ubisoft. Annak ellenére, hogy az idei február irigylésre méltó a videójátékok terén, a valóság Európában egészen másként alakult. A háború réme ismét felütötte a fejét a kontinensen, mivel Oroszország katonai műveletet folytat Ukrajna ellen. Több európai stúdió is előállt, hogy kifejezze elutasítását és aggodalmát az események miatt, mint például a STALKER 2 készítői, akik gyorsan segítséget kértek az orosz invázióval szemben.

Ezúttal a francia cég az, amelyik megszólalt a konfliktussal kapcsolatban, az Eurogamer által megosztott nyilatkozatban, amelyben a cég elkötelezettségét fejezte ki, hogy segít az országban dolgozó munkatársainak. A francia cégnek jelenleg két stúdiója van Ukrajnában, az egyik a fővárosban, Kijevben, a másik pedig Odesszában, amelyeket finanszírozással, szállítással és áthelyezéssel segít.

„Minden gondolatunk a csapatainkkal és szeretteikkel van Ukrajnában. Az elmúlt hónapokban szorosan figyelemmel kísértük a helyzetet, és lépéseket tettünk, hogy a lehető legjobban támogassuk őket, segítve biztonságuk védelmét és pénzügyi támogatást nyújtva. A drámai eszkaláció fényében teljes mértékben készen állunk arra, hogy továbbra is további segítséget nyújtsunk nekik. A biztonságuk az elsődleges szempontunk. A szívünk is együtt érez a játékosainkkal, partnereinkkel és minden érintettel” – osztotta meg az Ubisoft a hivatalos Twitter-fiókján.

Az Ubisoft finanszírozást és szállást biztosít ukrajnai csapatainak

Az Ubisoft a The Loadoutnak elmondta, hogy az elmúlt héten arra ösztönözték a dolgozóikat, hogy biztonságos helyeken keressenek menedéket, és az Ukrajnában lévő csapattagok számára további pénzeszközöket biztosítanak, hogy segítsenek fedezni a rendkívüli kiadásokat, például az utazást és a költözést. A fizetéseket is előre kifizették, hogy elkerüljék a bankrendszerek esetleges zavarait.

A vállalat a szomszédos országokban is biztosít szállást a csapattagok és családtagjaik számára, valamint forródrótokat hoz létre a vészhelyzeti kommunikációhoz arra az esetre, ha az infrastruktúra veszélybe kerülne. Az olyan stúdiók, mint az 11 bit studios, adománygyűjtő kampányokat indítottak a játékaikra vonatkozó ajánlatokkal, a CD Projekt RED pedig több mint 200 000 eurós humanitárius adományt ajánlott fel.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu