Napi abszurd: a Konami elfelejtette megújítani a Silent Hill domainjét, egy volt művésze pedig viccből elvette a cégtől és trollkodik rajta

A japán Silent Hill horror-saga hivatalos honlapja mostantól Masahiro Itoé, aki a sorozaton dolgozott.

 

A rajongók az az elmúlt években sokkal inkább vágytak a Silent Hill-sagára, mint bármi másra a Konamitől. A japán cég azonban még mindig nem hozta vissza a horror franchise-t, és amikor bármilyen hír van róla, az általában a közösség számára elég kiábrándító.

Éppen ezért – és bár mindez elég őrültnek tűnik – de valahol mégsem túl meglepő, ami az elmúlt napokban történt. Kiderült ugyanis, hogy a Konami nem újította meg a Silent Hill hivatalos domainjét, amiről nem tudni, hogy a totális érdektelenség vagy nem ismert tervek miatt van-e, de ezt magunk is ellenőrizhetjük, ha belépünk a silenthill.com-ra.

A weboldalra belépve egy meglepetést találunk: egy képernyőfotót Masahiro Ito, a sorozat egykori művészeti vezetőjének Twitter-üzenetéről, aki megszerezte a domaint, és viccelődésre használja. „Bárcsak ne én terveztem volna a kib****tt Piramisfejet” – írja a tweet szerzője, aki ezzel kapcsolatban korábban kifejtette, hogy a karakterrel való folyamatos visszaélés miatt már az egész munkája elvesztette az értelmét.

Az ehhez hasonló gesztusok azt látszanak jelezni, hogy a Konami nem nagyon érdeklődik a Silent Hill feltámasztása iránt, még akkor sem, ha a The Game Awards 2021 során olyan említések hangzottak el, amelyek újra fellobbantották a spekulációkat. Az, hogy a rajongók nagyon várják, már nem újdonság, sőt, az állandó hírek és információk utáni vágyuk révén olyan furcsa projektek születnek, mint ez az Unreal Engine 5-ös remake.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu