Leállítja a Sony a PlayStation 3 javítását Japánban!

A PlayStation 3 konzolok és kiegészítők gyári szervízelése hamarosan véget is ér, így a Sony több mint másfél évtizede elrajtolt konzolját hivatalosan javítani már nem sokáig lehet.

 

A PlayStation japán Twitterén olvashatjuk, hogy az értékesítések utáni szolgáltatásokat nemsokára leállítják. Mivel elfogyott az alkatrészekből felhalmozott készletük, a PlayStation 3 CECH-4300-as sorozatának szervízelése április 30-áig lesz csak elérhető, úgyhogy a javításokkal kapcsolatban érdemes lesz mihamarabb felkeresni őket, mert már nem lesz utánpótlás, mindegy, hogy a konzolról vagy annak perifériáiról van szó…

Ennél a PlayStation japán ügyfélszolgálati oldala részletesebb volt. Először megköszönték a termékeik folytatólagos támogatását, de április 30-án az elfogyó készletek miatt a PlayStation 3 CECH-4300-as sorozatát és alkatrészeit leveszik a szervízlistájukról, és akinek még van ilyen típusú konzolja, és élne a javtás lehetőségével, az online határidő április 30-a, az ügyfélszolgálaton keresztüli határidő pedig május hetedike.

A szervízt igénylőktől azt kérik, hogy a PlayStation-klinikára (igen, ez a neve!) küldjék a terméket, de előzetes jelentkezés nélkül ezt úgy tegyék, hogy a pakk április 30-ára érkezzen oda, ugyanis a határidőt lekéső csomagokat már nem fogadják el. Ezért javasolják a javítást kérőktől a mihamarabb történő igénylést, és lehet, hogy a határidő hamarabbra esik, ugyanis, ha elfogynak az alkatrészek, nem lesz utánpótlás. Végül őszintén bocsánatot kértek mindenkitől, akik ezeket a termékeket használták, majd megköszönték a megértésünket. (Ez tipikus japán megfogalmazás: udvariasan, alázattal fogalmaznak.)

A PlayStation 3 2006. november 11-én rajtolt el Japánban. Két ráncfelvarrást is megélt a konzol (itt nem a csak belső módosításokra gondolunk: az olyan revíziók gyakoriak szoktak lenni), ugyanis a PlayStation 3 Slim 2009 szeptemberében követte az alap verziót, majd 2012 októberében jött a PlayStation 3 Super Slim. Ez az a modell, aminek támogatása hamarosan lezárul Japánban is, úgyhogy ez a PlayStation 3 utolsó mohikánja.

Azért minden elismerésünk a Sony-é, hogy ennyi ideig kitartott a PlayStation 3 mellett.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu