Cross-play-jel erősít az Electronic Arts talán utolsó FIFA játéka?

A cross-play mellett a női futballra is ráállhat az EA Sports az idei FIFA játékával.

 

Az Xfire-n arról ír Tom Henderson, hogy a FIFA 23-ban végre lehetősége lesz a PlayStationösöknek együtt játszania az Xboxosokkal és PC-sekkel, azaz cross-play-re készülhet az Electronic Arts. Eddig erre nem nagyon volt lehetőség, és valamiért nem tudunk meglepődni azon, hogy a Nintendo Switch kimaradt a felsorolásból, ott ugyanis a FIFA 19-et adják ki újra és újra, csak Legacy Editionként, frissített csapatfelállásokkal és átszínezett menükkel, ugyanis Andrew Wilsonékat pontosan ennyire érdekli a nagy N méltán népszerű „kapcsolója”…

Az Xfire hozzátette, hogy az Electronic Arts Hypermotion Technology megoldása is jelentősen frissült, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők valódi focistáktól képes mozgást digitalizálni a stadionos kamerák alkalmazásával, miközben ők valódi meccseket játszanak, így nem kell többet Xsens gúnyába bújniuk a futballozóknak, tehát sokkal hitelesebb mozdulatokat lehet digitalizálni, és így az animációk is kifinomultabbá válhatnak. A technológia egy futballos összejövetel során több mint százszor több adatot képes rögzíteni, mint eddig bármikor. Ez az információ amúgy egy belsős összejövetelről szivárgott ki.

A férfi és női FIFA világbajnokság is képviseltetni fogja magát a FIFA 23-ban, és állítólag az Electronic Arts tervezi, hogy kiterjessze a női ligák és csapatok iránt kötött licenszmegállapodásait, így a női reprezentáció is erősödhet az ősszel érkező focijátékban, aminek ugye hozzá hasonló riválisa nem lesz, mivel tavaly a Konami free-to-play modellre állította át a Pro Evolution Soccert: az eFootball rajtja pedig… finoman szóval is pocsék volt!

Mindez persze nem hivatalos, de a múlt hét folyamán beszámoltunk arról, hogy Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója konkrétan négy betűnek tekinti a játék dobozán a FIFÁt, így ha nincsen világbajnokság, akkor nem nagyon van abból szerinte a kiadónak haszna. Az viszont fix, hogy ősszel jön a FIFA 23 PlayStation 5-re és Xbox Seriesre. A PC-s verziót idén talán már újgenerációssá gyúrják, a PlayStation 4/Xbox One párost nem tudjuk, hogy maguk mögött hagyják-e, a Nintendo Switch verzió pedig fix, hogy újabb újrakiadás, azaz Legacy Edition lesz.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu