Új Alien-film a láthatáron, méghozzá a Vaksötét rendezőjétől?!

MOZI HÍREK – Ridley Scott egy új, önálló Alien-filmen dolgozik, amit Fede Alvarez ír és rendez majd.

 

 

Az Alien-franchise hosszú utat tett meg a viszonylag kicsi, 1979-es eredete óta. Most úgy tűnik, hogy egy új, önálló filmet kap a széria, méghozzá a Vaksötét (Don’t Breathe) rendezője, Fede Alvarez jóvoltából. A források szerint az új film nem kapcsolódik sem a készülő tévésorozathoz, sem a franchise korábbi filmjeihez, bár Ridley Scott lesz a producere. Állítólag a 20th Century Studios „pusztán Fede pályázatának köszönhetően” adott zöld utat a projektnek.

A The Hollywood Reporter hozta nyilvánosságra a hírt a projektről, amely vélhetően része a 20th Century Studios azon tervének, hogy évente 10 filmet készítsen a Disney által támogatott Hulu platformra. Ez lenne az első Xenomorphokon alapuló játékfilm azóta, hogy a Disney felvásárolta a Foxot, amely a franchise jogait birtokolta.

Míg a Disney-üzlet sok rajongóra a szívbajt hozta, a hír, hogy a Hulu kötelékébe kerül, legalább néhány félelmet eloszlathat – szóval nem, nem lesz PG-13-as Alien-mozi…

A franchise 40 év alatt három közvetlen folytatást, két cross-over filmet a Predator-franchise-szal, és két előzményfilmet hozott létre – utóbbiakat azért nem övezi akkora rajongás, mint az első két filmet, hiszen mind a Nyolcadikus utas: a Halál (Alien), mind az Aliens, vagyis A bolygó neve: Halála maga műfajában korszakalkotó, időtálló klasszikusnak számít.

Az új Alien-filmről egyelőre semmit sem tudni, de a források szerint Alvarez már régóta dolgozik az ötleten. A jelentés szerint a filmrendező mindig is nagy rajongója volt a franchise-nak, és már évekkel ezelőtt felvetette az ötletet Ridley Scottnak. Tavaly úgy tűnt, Scott úgy döntött, hogy felhívja Alvarezt, és megkérdezi, hogy még mindig szeretné-e megcsinálni a filmet. A 20th Century elnöke, Steve Asbell azt mondta: „Ez egy igazán jó történet volt, egy csomó olyan karakterrel, akiket még nem láttál.”

Nem ez az első régi franchise, amivel Alvarez megpróbál érvényesülni: ő már írta és rendezte a 2013-as Evil Dead remake-et, valamint társíró és producer volt a Netflix Texasi láncfűrészes mészárlás című filmjénél. Bár ez utóbbi sokaknál nem igazán jött be, érdekes lesz látni, hogy mit tud kezdeni ezzel a franchise-zal úgy, hogy azt többnyire elkülöníti a sorozat többi részétől.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu