Az AMD javítja a PC-s játékteljesítményt az FSR 2.0-val, amelyről már azt is tudjuk, mikor érkezhet [VIDEO]

TECH HÍREK – Az AMD technológiája, amely több ezer játékot támogat majd, zökkenőmentes élményt ígér kiváló minőségű grafikával.

 

 

Az AMD továbbra is keményen dolgozik azon, hogy javítsa a felhasználók játékélményét, így nem meglepő, hogy újabb lépést tett a processzorok terén, és bemutatta a Ryzen 7 5800X3D-t. A vállalat azonban a szoftveres vonalon sem tétlen: bemutatkozott az AMD FidelityFX Super Resolution új verziója.

Az FSR 2.0 technológia célja, hogy tovább javítsa a játékok megjelenését és érzetét a megnövelt teljesítmény mellett. Ennek kapcsán a vállalat célja, hogy a digitális kalandok FPS sebességét a grafikai minőség feláldozása nélkül növelje, így olyan kombinációra számíthatunk, amely az összkép gördülékenységét és élességét egyaránt fokozza.

Az FSR 2.0 a korábbi képkockák felhasználásával javítja a képminőséget.

Az FSR 2.0 az AMD-n kívül a grafikus kártyák széles skáláját fogja támogatni, így akkor is élvezhetjük az FSR 2.0 előnyeit, ha nem a cég összes komponensét használjuk a rendszerünkben. Emellett ez a verzió a korábbi képkockák felhasználásával javítja majd a képminőséget, így a közvetlenül megelőző jelenetekre támaszkodva minőségi panorámát alkot anélkül, hogy folyamatosan nagy terheléshez folyamodna.

Ez a technológia 2022 második negyedévében lesz elérhető, így már csak néhány hét van hátra, hogy a cég szoftverével nagyszerű teljesítményt élvezhessünk. Emellett a vállalat új meghajtókat is bejelentett a grafikus kártyáihoz, amelyek a Radeon Super Resolution-t tartalmazzák, amely egy térbeli skálázási funkciót használ, hogy közel natív felbontást kapjunk. Ezen kívül a képminőség is javulni fog a Radeon Image Sharpening új verziójának köszönhetően, amely utólagos feldolgozási feladatok elvégzésével javítja a különböző alkalmazások élességét.

Számunkra már most világossá vált, hogy a vállalat lépni akar, hiszen a legújabb kezdeményezések reményteljes kilátásokat hagynak a játékrajongók számára. A vállalat azonban nem kerülheti meg az elmúlt hónapok egyik legfontosabb problémáját: az alkatrészhiányt. Az AMD becslései szerint ez a helyzet 2023-ig elhúzódik, bár az Nvidia ennél pozitívabb kilátásokkal rendelkezik.

Forrás: AMD.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu