Denis Villeneuve szerint Zendaya sokkal nagyobb szerepet kap a Dűne második részében

MOZI HÍREK – A Dune: Part Two Zendayát és Timothée Chalamet-t követi majd „sivatagi kalandjaik” során, mondja Denis Villeneuve.

 

 

A Dűne folytatásának forgatása idén nyáron kezdődik, és feltételezhetjük, hogy Zendaya sok időt tölt majd a helyszínen. Denis Villeneuve rendező megerősítette, hogy az Emmy-díjas Eufória sztárja sokkal „kiemelkedőbb szerepet” kap a Dűne-filmeposz második részében, mivel a két központi szerep egyikét fogja játszani Timothée Chalamet mellett. A filmkészítő ezt a Variety-nek adott interjújában mondta el, és jelentősen több képernyőidőt ígért Zendayának a folytatásban.

„Zendaya számára azt mondom, hogy az első rész egy ígéret volt.”

„Tudom, hogy az első részben csupán pillanatokra láthattuk őt, de a második részben kiemelkedő szerepe lesz. Timothée [Chalamet] és Zendaya sivatagi kalandjait fogjuk követni. Ez az, ami a legjobban izgatott, hogy visszatérhetek az Arrakisra, hogy ismét időt tölthetek ezekkel a karakterekkel.”

Villeneuve kitért a közelmúltban megjelent hírekre is, miszerint a Fekete Özvegy sztárja, Florence Pugh tárgyalásokat folytat a Dune: Part Two szereplőgárdájához való csatlakozásról. Hivatalosan nem tudja megerősíteni Pugh castingját, mivel Villeneuve szerint „a dolgok még nem szilárdultak meg” a tárgyalásokkal kapcsolatban. Mindazonáltal Villeneuve azt mondja, hogy „nagy rajongója Florence-nek”, és bízik benne, hogy a szereposztás összejön. Ez egy újabb jele annak, hogy a rendező egy nagyon erős csapatot szeretne a folytatáshoz, ahogyan a Dűne első részének esetében is volt. Erre Villeneuve nem tért ki a Variety beszélgetésében, de az Elvis sztárja, Austin Butler állítólag szintén tárgyalásban áll a filmmel kapcsolatban.

Sok mást Villeneuve nem tud mondani a Dűne második részéről, de egy fontos jelenetet megkínált, ami a folytatásban is szerepelni fog. Az egyetlen utalás, amit elárulhat, hogy homokférgekről van szó, és a hangokból ítélve a jelenet a két Dűne-film legemlékezetesebbjei közé fog tartozni.

„Homokférgek szerepelnek benne, ami életem egyik legszebb kihívása lesz. És tudom, hogy ha jól csinálom, ez lesz az a jelenet.”

Korábban már Javier Bardem is belengette, hogy a karakterét többet láthatjuk majd a második Dűne-filmben. Ezt a színész a Vanity Fairnek adott külön interjújában árulta el, ahol a Dűne szereposztásáról beszélt. Tegyük hozzá, mindez nem túl meglepő, amennyiben ismerjük az eredeti regényt, hiszen mind Chani (Zendaya), mind Stilgar (Bardem) nagyon fontos szerepet játszik a történet második felében. Denis Villeneuve pedig már az első Dűne-mozival egyértelművé tette, hogy annyira hűségesen igyekszik adaptálni a történetet a mozivászonra, amennyire csak lehetséges.

A Dune: Part Two a tervek szerint 2023. október 20-án kerül a mozikba.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu