Francis Ford Coppola szerint George Lucas nagyon megérdemelne egy Walk of Fame-csillagot: „Odaadom neki a sajátomat!”

MOZI HÍREK – Francis Ford Coppola úgy érzi, hogy a hollywoodi Hírességek Sétánya nem teljes, ha nincs rajta egy csillag George Lucasnak.

 

 

Sok rajongót meglephet, hogy George Lucas nincs azon filmesek között, akiknek csillagot adományoztak a Hollywood Walk of Fame-en. Mint valaki, aki örökre megváltoztatta a filmtörténelmet az olyan nagy franchise-okon végzett munkájával, mint a Star Wars és az Indiana Jones, tényleg nem kérdés, hogy a legendás filmrendező megérdemli a kitüntetést. Lehet, hogy erre még nem került sor, de ha ez segít felgyorsítani a folyamatot, A keresztapa rendezője, Francis Ford Coppola felajánlotta, hogy átadja Lucasnak a helyét.

Hétfőn maga Coppola is megkapja a Hollywood Walk of Fame csillagát

Tekintettel saját lenyűgöző karrierjére, néhány filmnézőt ugyanúgy zavarba ejthet, hogy Coppola sem került még fel a híres sétányra. Coppola a Variety-nek adott új interjújában beszélt a helyzetről, és elmagyarázta, miért tartott évtizedekig, mire ez megtörtént, utalva arra, hogy az egész alapvetően azon múlik, ki finanszírozza a beiktatást.

„Ez úgy működik, hogy amikor egy filmet bemutatnak, az a stúdió, amelyik finanszírozta vagy forgalmazta, fizet azért, hogy a neved felkerüljön az utcára. Amióta én magam finanszírozom vagy forgalmazom a filmjeimet, soha nem volt szerencsém ahhoz, hogy egy stúdió vállalja ezt az eseményt.”

Coppola arra is rámutatott, hogy George Lucasnak sincs csillaga a Walk of Fame-en. Coppola szerint ez különösen kirívó, és ő maga odáig megy, hogy felajánlja Lucasnak a saját csillagát.

„Ha valaki megérdemel egy csillagot a Walk of Fame-en, az George. Én odaadom neki az enyémet.”

Mindezek ellenére Coppola továbbra is megtiszteltetésnek érzi, hogy része lehet a hollywoodi Hírességek Sétányának. Tekintettel a Hollywoodban eltöltött életére, „büszke” arra, hogy a nevét ennyi kortársa mellett szentesítik, és hogy a saját örökségét is az ő örökségük mellett tisztelik.

„Bár úgy tűnik, mintha lázadó lennék Hollywood ellen, valójában egy hollywoodi teremtmény vagyok. Hollywood teremtett meg, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a hollywoodi hagyomány része vagyok. Ha részese lehetek ennek a csoportnak, ennek a csodálatos hollywoodi hagyománynak, az örömmel tölt el.”

Ez persze nem jelenti, hogy George Lucas művei sem érték volna el a Hollywood Walk of Fame-et. 2018-ban a Luke Skywalkert alakító Mark Hamillt iktatták be, Lucas és Harrison Ford is jelen volt, hogy megható tisztelgéssel adózzanak barátjuknak. Lucas láthatóan nagyon büszke volt arra, hogy a Star Wars-legenda megkapta a kitüntetést.

A Han Solo és Indiana Jones szerepéről egyaránt híres Fordot 2003-ban iktatták be a Hírességek Sétányára. A néhai Star Wars-legenda, mindannyiunk kedves Leia hercegnője, Carrie Fisher posztumusz kapja meg idén a saját csillagát a sétányon.

Forrás: Variety

(A címlapkép Drew Struzan műve.)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu