Eltűnik a SEGA az ikonikus játékterem-csarnokból: íme Akihabara új arculata

A SEGA nagy tábláinak eltávolításával egy korszak végét jelzi a japán videójátékok számára.

 

 

Idén januárban a SEGA Sammy bejelentette, hogy eladja játéktermi részlegét a Genda GiGO-nak, miután 2020-ban 85,1%-os részesedést szerzett a SEGA Entertainment-ben, a cég japán játékközpontjait kezelő részlegében. A GiGO megvásárolta aaz alvállalat fennmaradó 14,9%-os részvénycsomagját, amivel az óriáscég kivonult a játéktermek piacáról.

Ez egy korszak végét jelenti a SEGA számára, amely az 1960-as évek végén nyitotta meg első játéktermeit, és az 1990-es években országszerte közel 1000 játéktermet üzemeltetett.

Több mint 50 év története, amely azzal ér véget, hogy a tokiói Akihabara hatalmas piros épületeiről eltávolítják a cég legendás reklámtábláit, amelyek a populáris kultúra részét képezték.

Hisashi Kataoka, a Genda elnöke megosztotta, hogyan néznek ki az épületek az új GiGO feliratokkal. A közösségi média is tele van olyan fotókkal, amelyeken japán rajongók örökítették meg a pillanatot, amikor a népszerű táblákat leszedték. Ezeket a VGC is felkapta, és megerősítette, hogy a cserére péntek éjjel került sor.

Ezek az épületek tavaly a legérzelmesebb pillanatokat élték át, miután bezárták a SEGA Ikebukuro Gigo-t, Japán egyik legikonikusabb épületét, amely több mint 28 évig volt nyitva. A bezárás idején egy köszönő táblát raktak ki a rajongóknak, akik a népszerű szórakoztató központ kapui előtt gyűltek össze.

A vállalat a játéktermek aranykora előtt tiszteleg legikonikusabb játéktermi gépe, a SEGA Astro City mini változatával, amely a vízszintes képernyős elrendezésű klasszikus változat után most a függőleges képernyős modellt kapja meg, olyan shoot ’em up klasszikusokkal teli játékokkal, mint a Truxton, a Terra Cresta és a Gunbird.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu