Fortnite: ukrán humanitárius segítségnyújtás két heti teljes jövedelemmel!

Az Epic Games bejelentette, hogy a Fortnite-ból két héten keresztül minden jövedelmet az ukránok humanitárius segítségnyújtására fog adományozni.

 

Tegnaptól kezdve április harmadikáig tart az akció, közölte az Epic Games, és a Microsoft is beszállt melléjük, így a Microsoft Store-on keresztül generált Fortnite-os jövedelem is segélyezésre lesz felajánlva. A Direct Relief, a UNICEF,az  ENSZ Élelmezési Világprogram (UNWFP), illetve az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) fogja megkapni a pénzkötegeket a Tim Sweeney és a Satya Nadella vezette cégektől.

Az Epic Games a lehető leghamarabb szeretné eljuttatni a pénzt az ukránoknak. Nem várják meg, amíg a platformmal és fizetési felületekkel kapcsolatos partnereiktől valóban bejön a lóvé (ugyanis az eltarthat egy kis ideig, amíg minden fel lesz dolgozva), hanem a tranzakciók jelentéseit dokumentálják, és napokon belül küldik is a pénzt a szervezetknek. Ez az időtartam tehát március 20-ától április 3-áog tart, és a V-Buck pakkok, a Fortnite Crew, az ajándékozott Battle Passok, illetve például a Voidlander kozmetikus pakk játszik be. Minden, amit valódi pénzzel meg lehet venni, érintett. A bolti vásárlások során megszerzett játékbeli kozmetikus tárgyak és V-Buck kártyák is érintettek, ha ebben a két hétben aktiváljuk azokat.

A Fortnite-ban elkötött V-Buckok nem számítanak, ugyanis az nem számít valódi pénzzel történő vásárlásnak. Az Epic Fortnite-os bevételeinek 100%-át kínálja fel, és ez megegyezik a játékon belüli vásárlások (mikrotranzakciók) vagy bolti értékesítések bruttó árával. A kivétel az adók, a külsős, harmadik fél számára szánt platformköltségek, pénzvisszatérítések és visszaváltások. A Microsoft pedig a nettó bevétellel száll be a Microsoft Store-on keresztül ebben a két hétben. A nettó bevétel megegyezik a visszatérítések és visszaterhelések, számlázási költségek, sávszélességi költségek, működési költségek és adók nélkül számított bruttó bevétellel.

A már aktív vagy újraaktivált Fortnite Crew előfizetések is beleszámítanak a jövedelembe, ha ez az érintett két hét során vonódik le a számlánkról, de az új előfizetések is ide vehetőek, csak itt is a március 20. – április 3. időszakon van a hangsúly. És mivel a Fortnite harmadik fejezetének második szezonja a minap rajtolt el, az időzítés sem rossz. Becsületes húzás az Epictől és a Microsofttól.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu