Halo: Pablo Schreiber is beszáll a sisak-levevős trendbe

MOZI HÍREK – A sorozatban a Halo főhőse, Master Chief is leveszi a sisakját, de nem ő az első…

 

 

Az utóbbi időben nem akármilyen új trend alakult ki a sci-fi főszereplők között; leveszik a sisakjukat a képernyőn. A Pablo Schreiber által alakított Master Chief is így tesz majd a készülő Halo sorozatban. Schreiber részletesen kifejtette a döntés okait, mivel ez a mozdulat kulcsfontosságú a főszereplő ábrázolását illetően. Elmondása szerint Master Chiefnek részletesebbnek és jelentősebbnek kellett lennie az új adaptációban, mint a videojátékok világában, hiszen már nem a játékos személyiségének kereteként funkcionál, hanem önmagaként, saját személyiséggel.

„Nem, ez nem idegőrlő. Nagyon izgalmas érzés, A szórakozást a médiumhoz igazítja, igaz? A Halo egy first-person shooter játék, így Chief mindig is szimbólumként maradt meg, egy nagyon homályos karakterként, akit nem igazán ismerhetsz meg, mert téged kell, hogy reprezentáljon. Belehelyezed magad abba a helyzetbe, és a személyiség minden részletét a saját személyiségeddel töltöd ki. Egy tévésorozatot készítünk és ahhoz, hogy a közönség egy hosszú távú tévésorozat során kötődjön a karakterhez, nincs mód arra, hogy a végigvidd őket ezen anélkül, hogy megismernéd a karaktert, hogy ne kapcsolódnál a karakterhez, hogy ne éreznéd át a karaktert. Ez gyakorlatilag lehetetlennek tűnik, ha állandóan sisakot viselünk.”

A Disney+ produkciók rajongói már ismerősen olvashatják ezeket a sorokat. A The Mandalorian és a The Book of Boba Fett művekben Din Djarin és Boba Fett is levették a sisakjukat, sőt hosszabb ideig láthattuk őket sisak nélkül. Ez kulcsfontosságú momentum számukra, hiszen egy olyan harcos fajt képviselnek, akik csak akkor veszik le a sisakjukat, amikor úgy döntenek, hogy megmutatják magukat. Amint ezt megtették, már nem képviselik a legendás harcosokat, hanem önmagukká válnak. Így van ez Master Chief esetében is; amikor leveszi a sisakot, kilép a spártai harcos képéből. A sisak tehát a virtuális karakter személytelenítésére szolgál:

„Az egyetlen ok, amiért nem veheted le a sisakodat, s amiért Chief sem veszi le a sisakját, az az, hogy azt kell hinned, hogy te vagy ő. Viszont ez egy újfajta szórakozási forma, egy új médium. Ez egy lehetőség azok számára, akik már oly régóta játszottak Chiefként, hogy letegyék a kontrollert, hátradőljenek a kanapén, és élvezzék a karakter megismerését úgy, ahogy eddig még soha. Azt hiszem, ez egy lehetőség mindannyiunk számára, hogy jobban megismerjük őt.”

A Halo adásba kerülésére nem kell sokat várnunk, a sorozat két nap múlva, március 24-én debütál a Paramount+-on. Master Chief szerepében Pablo Schreibert láthatjuk majd, Cortana hangja pedig Jen Taylor lesz, akárcsak az eredeti játékban.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu