Már dolgoznak a The Witcher 4-en – Unreal Engine 5-öt használ majd!

A korábbi projektekkel ellentétben a CD Projekt új Witcher-játéka az Epic Games technológiájára fog támaszkodni.

 

 

A lengyel CD Projekt RED stúdió már a Cyberpunk 2077 2020 végi megjelenése előtt figyelmeztette, hogy egy új The Witcher videójátékot terveznek, és ma ezek a szavak még nagyobb súlyt kapnak azzal, hogy megérkeztek az első hírek a régóta várt The Witcher 4-ről – vagyis az Andrzej Sapkowski irodalmi univerzumában játszódó új akció-kaland-RPG eposz következő epizódjáról!

Az IP fejlesztői hangsúlyozták, hogy a játék „egy új saga” kezdetét jelenti majd a The Witcher-univerzumban, nyitva hagyva a történetre és még a játék főszereplőire vonatkozó kérdéseket is. Az új technológiáról a CD Projekt így nyilatkozott: „Izgalmas időszak ez a REDengine-ről az Unreal Engine 5-re való áttérés, amellyel többéves kapcsolat kezdődik az Epic Games-szel.”

„Izgalmas időszak ez a REDengine-ről az Unreal Engine 5-re való áttérésre” – CDPR

„Ez a megállapodás nem csak a licencelésre, hanem az Unreal Engine 5, valamint az Unreal Engine lehetséges jövőbeli verzióinak technikai fejlesztésére is kiterjed.” A CD Projekt azt is hangsúlyozza, hogy „szorosan együttműködnek” a Fortnite anyacégével, hogy a technológiát a széria nyílt világához igazítsák. Ez jelentős változás a lengyel stúdió számára, amely 2011, a The Witcher 2: Assassin’s of Kings megjelenése óta saját grafikai technológiáját használja.

„A CDPR számára létfontosságú, hogy a fejlesztés legkorábbi szakaszától kezdve nagyon világos technikai irányt kapjon” – mondta a stúdió technikai vezetője, Pawel Zawodny, egyértelművé téve, hogy ez a megállapodás a maximális együttműködésről szól. „A múltban rengeteg erőforrást és energiát fektettünk a REDengine fejlesztésébe és adaptálásába az azt megelőző összes játékkal együtt” – folytatja. „Ez az együttműködés nagyon izgalmas, mert növeli a fejlesztés hatékonyságát, miközben hozzáférést biztosít számunkra a következő generációs technológiákhoz.”

Az Epic Games vezetője is örömmel fogadta a megállapodást. „Az Epic úgy tervezte meg az UE 5-öt, hogy a csapatok dinamikus, nyílt világokat hozhassanak létre eddig soha nem látott hűséggel és méretarányossággal” – mondta Tim Sweeney. „Mély megtiszteltetés számunkra, hogy a CD Projekt RED-del dolgozhatunk együtt az interaktív történetmesélés és játékmenet határainak feszegetésén.” „Ez az erőfeszítés” – zárja – „még évekig hasznára lesz a fejlesztői közösségnek.”

 

Mi a helyzet a Cyberpunk 2077-tel?

 

Az új The Witcher fejlesztését bejelentő nyilatkozat mellett a CD Projekt tisztázta, hogy a Cyberpunk 2077 bővítményei továbbra is a REDengine technológiára fognak támaszkodni. A bejelentésnek van értelme, tekintve, hogy egy videójáték teljes technikai oldalának megváltoztatása nem könnyű változtatás, de a legfontosabb a bejelentésben az, hogy a CD Projekt – annak ellenére, hogy egyes pletykák szerint ezeket a kiegészítőket törölték – egyértelművé tette, hogy továbbra is dolgozik rajtuk.

Sajnos azonban a megjelenési dátummal és a bővítmények tartalmával kapcsolatos minden információ még mindig a levegőben lóg. Másrészt… mi a helyzet a The Witcher 3 next gen verziójával? A bejelentés után a CD Projekt jelenleg hallgat arról, hogy PS5-re és Xbox Series X/S-re is érkezik.

Forrás: CD Projekt RED

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu