„Nem jelentettünk be játékot The Witcher 4 címen”: A CD Projekt igyekszik tisztázni, mi is történt tegnap

A lengyel csapat egyelőre inkább titokban tartja a The Witcher „új sagájának” történetével és főszereplőivel kapcsolatos részleteket.

 

 

Huszonnégy órával ezelőtt megerősítették a The Witcher új korszakának fejlesztését, amelynek útja során még sok kérdés merül fel, többek között a játék konkrét címe is. Miközben sokan – legalábbis ideiglenesen – The Witcher 4-nek titulálták a játékot, a CD Projekt RED tisztázni szerette volna, hogy egyelőre egyáltalán nem mondtak semmit arról, hogy milyen címet visel majd a Riviai Geralt univerzumában játszódó franchise következő része.

„Ez egy nagyon nagy univerzum, rengeteg karakterrel és helyszínnel” – CDPR

„Amit ma nem jelentettünk be: egy The Witcher 4 nevű videójátékot és egy kizárólag egy boltban [Epic Games Store] kapható programot” – hangsúlyozta Radek Grabowski, a CDPR sajtóigazgatója a Twitteren. „Ez volt az első megerősítésünk a franchise új saga kapcsán. Egyelőre nem osztunk meg konkrét részleteket a történet, a karakterek, a mechanika vagy a cselekmény részletei tekintetében.”

A lengyel székhelyű vállalat tehát az Epic Games-szel kötött megállapodásokra szeretné összpontosítani a közvélemény figyelmét, hogy a sorozat jövőben az Unreal Engine 5-öt használja, az RPG egyéb aspektusait pedig egy későbbi időpontra hagyja, egyelőre nem tudni, mikorra.

 

Nem lesz több Riviai Geralt?

 

Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek egy új korszak kezdetére, így elképzelhető, hogy a CD Projekt RED nem csak a játék grafikus motorját változtatja meg, hanem más, a franchise-hoz hagyományosan kapcsolódó aspektusokat is, esetleg még a főszereplő személyét is. A The Witcher 3: Wild Hunt promóciója során a fejlesztő azt állította, hogy a witcher története véget ért. „Ez egy nagyon nagy univerzum, rengeteg karakterrel és olyan helyekkel, amelyeket még nem mutattunk meg” – magyarázták. „Szóval lehet, hogy valamikor visszatérünk rá… de úgy gondoljuk, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy Geralt élvezze a visszavonulást és új dolgokat próbáljon ki.”

A The Witcher 3 next-gen változata várhatóan a következő hónapokban jelenik meg PS5-re és Xbox Series-re.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu