A Star Wars Obi-Wan Kenobi sorozata új oldalról mutatja be Darth Vadert [VIDEO]

Deborah Chow, az Obi-Wan Kenobi rendezője elárulta, hogy új sorozata Darth Vader egy olyan oldalát mutatja majd be, amit eddig még nem láthattunk.

 

Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatér Obi-Wan Kenobi és Darth Vader szerepébe a hamarosan megjelenő Obi-Wan Kenobi című limitált sorozatban. Deborah Chow, a sorozat rendezője az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy mivel limitált sorozatról van szó, több ideje és tere van arra, hogy kibontakoztassa a karakterek érzelmi és pszichológiai oldalát, beleértve Darth Vadert is. A két színész igazán érzelmes pillanatokat élt át, amikor a forgatáson találkoztak, és mindketten izgatottan nyilatkoztak arról, hogy visszatérhetnek régi szerepeikbe.

„A legizgalmasabb az volt, hogy ott lehettem a forgatáson, és láthattam, hogy mindketten izgatottak. Hosszú ideje nem látták egymást. Meglepett, hogy milyen hihetetlenül érzelmes volt mindkettőjük számára, hogy újra ezekben a szerepekben találják magukat, és hogy rájöttek, mennyire fontos volt mindkettőjük számára a Star Wars. Ez volt a karrierjük kezdete.” – mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke.

A limitált sorozat Vaderje a két trilógia között helyezkedik el, ami érdekesnek hangzik, tekintve, hogy Anakin/Darth Vader átmeneti időszakát sosem láthattuk. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sorozatban mennyire lesz jelen a hírhedt Darth Vader, Chow szerint azonban más szemszögből fogják bemutatni a karaktert. A rendező elmagyarázta saját Vaderének fő koncepcióját:

„Számunkra nagyon hasonló [Obi-Wanhoz] abban az értelemben, hogy ő is a két trilógia között van” – fejezte ki Chow az EW-nek. „Szóval ő még nem az Új Remény Vader, érted, mire gondolok? Szóval a karakterrel úgymond ennek az időszaknak a közepén vagyunk. Nyilvánvalóan még mindig Vader, de ez egy olyan Vader, ami még nem annyira kiforrott, mint az Új reményben.”

Deborah Chow azt is kijelentette, hogy a hangsúlyt áthelyezné a Vader és Obi-Wan közötti kapcsolatra, mivel ez kulcsfontosságú elem a Jedi-mester a Birodalommal, valamint az ex-padawanjával való kapcsolatának megértéséhez.

„Őszintén szólva, számomra az volt a kiindulópont, hogy tényleg valami olyat akartam csinálni, ami karakteralapú és karakterközpontú, mert ez a limitált sorozat előnye, hogy több időd van arra, hogy egyfajta igazi karakteres történetet mesélj el. És így számomra a karakter kiindulópontja az volt, hogy egyszerűen csak elkezded, és megnézed, hogy kik voltak fontosak számára az életében. És ebben a forgatókönyvben elég nehéz elkerülni Anakint/Vadert, különösen a Sith-ek bosszúja után. Szóval ez számomra a karakter fejlődéséből fakadt. Nem csak azért, hogy visszahozzuk őt [Darth Vadert]. Tényleg az volt a lényeg, hogy ki jelent valamit [Obi-Wannak], és hol tartunk az idővonal ezen pontján Vaderrel?”.

A limitált sorozat hat epizódjában Obi-Wan Kenobit követhetjük a kulcsfontosságú küldetésén, miközben szövetségesekből lett ellenségekkel, és a Birodalom haragjával kell szembenéznünk. (Ahogy a hivatalos szinopszisban olvasható.)

Íme a sorozat előzetese:

 

 

Az Obi-Wan Kenobi május 25-én kerül adásba, és 6 epizódból áll majd, olyan színészeket hozva vissza, mint McGregor, Christensen, Joel Edgerton és Bonnie Piesse. A történetet Joby Harold írja, Deborah Chow rendezi majd a sorozatot, a főcímzenét pedig John Williams írja, aki már az előző Star Wars-filmekben is fantasztikus munkát végzett. A sorozatot a Disney+-on fogják sugározni, ahol már egy maréknyi Star Wars-spinoffot találhatunk, mint például a The Book of boba Fett, a The Mandalorian, a Star Wars: the Bad Batch és a Star Wars: Visions.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu