Immersive Stream for Games: itt a gazdaságos Google Stadia!

Miután a Google a belsős fejlesztéseket a sírba hajította, inkább elkezdi a Google Stadia technológiáját kilicencelni másoknak…

 

Már tavaly februárban kimondta a Google, hogy a Stadia technológiáját feldobja a piacra, miután lakatot tett a Stadia Games & Entertainmentre (amit akkor a Ubisoft > Electronic Arts > Google utat bejáró Jade Raymond vezetett; az ő új stúdióját, a Havent pedig felvásárolta a Sony!). Nos, ez a pillanat eljött. Az Immersive Stream for Games lett a Stadia üzleti változata, a teszkógazdaságos variáns, amit a cég a Google for Games Developer Summiten jelentett be.

Egy ügyfelük is már van az AT&T személyében: ők tavaly októberben az AT&T Wireless ügyfeleinek már elérhetővé tették a Batman: Arkham Knight felhős verzióját ezzel a technológiával. Amúgy ezen túl a Google a szolgáltatás bolti felületét még Stadia-fiók nélkül is elérhetővé fogja tenni a következő néhány hét során még nem ismert időponttól. Így a több mint 200 játékot könnyebben át lehet böngészni, és a Google keresőben is elvileg fel fognak bukkanni a játékok a releváns keresések során.

A fejlesztőknek a Google a Low Change Porting lett bemutatva. Ez egy olyan kezdeményezés, amivel gyorsítani lehet a játékok Stadia-adaptációját. Olyan könyvtárakat indíthatnak el, ami automatikusan lefordítja a DirectX-et, és nagyobb támogatással bír a Unity és az Unreal Engine iránt. A Paradox Interactive, a Team17, illetve a Steel Wool Studios (Five Nights At Freddy’s) az első felhasználói a technológiának.

A Google végül bejelentette a Click To Play Trials-ot, amivel a fejlesztők és kiadók elérhetővé tehetik a játékaik teljes verzióját a fogyasztóknak, akik nem rendelkeznek Stadia-fiókkal, és nekik telepíteniük sem kell semmit sem, hogy kipróbálhassák a játékokat. Semmilyen plusz fejlesztésre nincs szükség. Csak meg kell adni, hogy mennyi ideig tarthat a próbakör, és hogy a játékosok folytathatják-e a vásárlás után ott, ahol abbahagyták, avagy sem. Ez a rendszer valamikor idén fog elindulni, és a Low Change Portinggal együtt az Immersive Stream for Gamesen is elérhetővé válik majd.

Tehát úton a „sajátmárkás” Stadia, amit a Google gyárt másoknak…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu