Jelentős teljesítménynövekedéssel készül a PlayStation 5 Pro? [VIDEO]

Állítólag a történelem megismétli önmagát, legalábbis a Sony térfelén: egy félgenerációs frissítésen eshet át a PlayStation 5 is.

 

A RedGamingTech (RGT) YouTube-csatorna szerint a PlayStation 5-ből is lesz erősebb variáns, azaz készülhetünk a PlayStation 5 Pro-ra, ami szerinte 2023 végén, vagy 2024 tájékán juthat el a boltokba. Az alap modellhez képest kétszeres teljesítményt tud standard raszterben, míg a sugárkövetéses (ray tracing) grafika tekintetében két és félszeres erőre lehet képes a PlayStation 5 Pro, amit a Sony állítólag a PlayStation VR (inkább PlayStation VR2…) játékok jobb futtatásához akar végül bevetni.

A PlayStation 5 Pro fejlett képrekonstrukciós technikákat is bevethet. RGT szerint ez nem lesz azonos az AMD FSR2-jével (holott a konzol 100%, hogy az AMD grafikus chipjét és processzorát fogja használni), hanem a Sony saját technológiájáról lesz itt szó. A konzol a világ legnagyobb chipgyártó cégének, a tajvani TSMC-nek 5 nanométeres technológiájával lesz felvértezve, és ezt a Zen 4 processzorok használják nagy teljesítményű számításokra. Viszont lehet, hogy a TSMC 4 nm-es, tehát még újabb technológiája lehet a motorháztető alatt (ezt pedig az Apple M2 már használja).

Az időzítés érdekes, ugyanis mostanában olyan pletykákat is hallottunk, hogy a Sony egy konzol prototípusából szállított ki több ezer darabnyi fejlesztőkészletet a kaliforniai Oaklandbe. A Tweaktown szerint ezek módosított PlayStation 5-ös rendszerek, főleg szoftverfejlesztőknek, tehát a játékfejlesztőknek kidolgozott masinákról lehet szó. A 2023-2024-es időszak egybe is esik a további pletykákkal, amik a Sony konzolfrissítéséről szóltak (azok is 2023 végét említették), és ott is emlegetve volt az AMD új SoC-je. (System-on-a-chip: egylapkás rendszer, közös platformon a processzor és a grafikus chip) Ezzel a nagyobb minőségű 4K-s, illetve a 8K-s piacra koncentrálna a cég.

Itt, a végén azért kiemelnénk, hogy mindez nagyon is pletyka szintjén kezelendő, úgyhogy ki tudja, hogy végül mennyi is lesz ebből igaz. De a PlayStation 5 Pro mellé vajon a Microsoft is tervez-e válaszlépést, ha valóban lesz ilyen konzol…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu