Az Obi-Wan Kenobi rendezője elmagyarázta Darth Vader visszatérését

MOZI HÍREK – Deborah Chow, aki az Obi-Wan Kenobi mind a hat epizódját rendezte, kifejtette, mit gondol Anakin Skywalker/Darth Vader visszatéréséről a Disney+ készülő sorozatában.

 

 

Az Obi-Wan Kenobi rendezője, Deborah Chow először a Mandalorian 1. évadában csatlakozott a Star Warshoz, a sorozat két epizódját rendezte. A Lucasfilmet annyira lenyűgözte a rövid idő alatt végzett munkája, hogy újra felvették, hogy rendezze meg a Kenobi-széria – amely kapcsolódjat a Jedi: Fallen Orderhez – hat epizódját, amelyet Joby Harold (A halottak hadserege) írt. A várva várt sorozat premierje már egy hónap múlva, a Csillagok Háborúja: Egy új remény bemutatásának 45. évfordulóján, május 25-én lesz.

A sorozatban először is visszatér Ewan McGregor a címszereplő Jedi-mester szerepében. A cselekmény a 66-os parancs után 10 évvel játszódik, Obi-Wan most a Tatooine-on él, és a fiatal Luke Skywalkerről gondoskodik a Lars-tanyán, ahol Owen (Joel Edgerton) és Beru Lars (Bonnie Piesse) neveli. Az előzménytrilógiából visszatér Hayden Christensen is, aki Obi-Wan egykori padawanját, a Sith Nagyúrrá avanzsált Anakin Skywalkert/Darth Vader-t alakította. Az ikonikus gonosz visszatérésével kapcsolatban azonban még sok a kérdés.

Az Entertainment Weeklyben publikált beszélgetés során Chow elmagyarázta, hogy mi alapján döntöttek a Sötét Nagyúr visszatéréséről. Bár eleinte sokféle vélemény volt a kérdésről, a limitált sorozatformátum végül tökéletes lehetőséget kínált arra, hogy egy „karakterközpontú” történetet meséljenek el Vaderről, amit Chow túl jó lehetőségnek tartott ahhoz, hogy kihagyjon. Ahogy fogalmazott:

„Őszintén szólva, számomra az volt a kiindulópont, hogy valami karakteralapú és karaktervezérelt dolgot akartam csinálni, mert ez a limitált sorozat előnye, hogy több időd van egy valódi karakteres történet elmesélésére. Szóval számomra a karakter kiindulópontja csak az volt, hogy elkezdjük és megnézzük, kik voltak fontosak számára az életében. És ebben a forgatókönyvben elég nehéz elkerülni Anakint/Vadert, különösen A Sith-ek bosszúja után.”

„Szóval ez számomra tényleg a karakter fejlődéséből fakadt. Nem csak azért, hogy visszahozzam őt. Hanem azért, hogy lássuk, mi a jelentősége, hol tart Vader az idővonal ezen pontján.”

Chow a továbbiakban arról beszélt, hogy a közönség mire számíthat Vader-től az Obi-Wan-sorozatban, amely egy évtizeddel azután folytatódik, hogy a Sith-ek bosszúja végén először öltötte magára a fekete páncélt:

„Szóval ő még nem az Egy új remény Vader-je, érted, mire gondolok? A karakterrel úgymond ennek az [átalakulási] időszaknak a közepén vagyunk. Nyilvánvalóan még mindig Vader, de ez egy olyan Vader, aki még nem annyira kiforrott, mint az Egy új reményben.”

Mégis, sok minden nem világos Vader részvételéről a sorozatban, hiszen a trailerből hiányzott, és csak a nehézkes légzése hallatszik. Bár a Lucasfilm valószínűleg titkolni fogja Vader teljes körű részvételét, a sorozatban szereplő különböző inkvizítorok kerültek a középpontba a trailerben, ami arra utal, hogy ők lesznek a főgonoszok. Minderre majd az idő ad csak választ, hiszen az Obi-Wan Kenobi sorozatra már csak egy hónapot kell várnunk…

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu