Készen áll az Electronic Arts a FIFA átnevezésére? EA Sports Football Club jön?

Az Electronic Arts nem akar sok pénzt költeni a FIFA licenc alkalmazására, és inkább saját nevükön futtatnák tovább az évente megjelenő futball, mások számára pedig inkább szerencsejátékot.

 

A VentureBeatnek író Jeff Grubb a Giant Bombon a Grubbsnax című műsorában mondta, hogy több forrása is megerősítette a FIFA búcsúzását az Electronic Artstól és az EA Sportstól, így a focijáték nemsokára új néven juthat el a boltokba. EA Sports Football Club, röviden EA Sports FC lehet a sorozat új neve. Ő már látta a védjegyeket rá. Először azt hitte, hogy ez csak valami funkció, például egy online mód neve lehet.

Ezért elkezdett a forrásainál faggatózni, és kiderítette, hogy nem erről van szó: a FIFA nevet Andrew Wilsonék elhagyják, így 2023 őszén már érdemes lesz olyan néven keresni a focijátékot, hogy EA Sports FC 24. Így a régebben felbukkant szabadalmak az Electronic Artstól valóban arra utaltak, hogy a FIFA és az EA között megromlott a viszony, így Wilsonék nem csak a Star Wars-jogok exkluzivitásától estek el (a LucasFilm Games ugyanis a Quantic Dreamnek és a Ubisoft/Massive párosnak is már kiadta az ukázt!).

Grubb hozzátette, hogy az Electronic Arts készen áll a FIFA név elhagyására, mert megvan a másik név, és szerinte már kellett volna egy trailert is mutatni, így nem lenne meglepő, ha hamarosan valamilyen bejelentés jöhet a kiadó felől. Nekik amúgy elvileg novemberben járhat le a tíz éves szerződésük a FIFÁval, azaz a katari világbajnokság után jöhet a változás, így az utolsó FIFA játék, a FIFA 23 még megelőzheti ezt, és ebben a női és férfi világbajnokság is felbukkanhat.

Mindez persze nem hivatalos, de szinte fix, hogy a név a kiadónak nem nagyon fontos, ugyanis ha benn marad a mikrotranzakciókból elképesztő pénzeket termelő Ultimate Team mód (azaz a szerencsejáték), akkor nekik teljesen mindegy a név. Remélhetőleg a PC-s verziót nem fogják leejteni…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu