Game Pass: mennyit fizethetett a Microsoft a Marvel’s Guardians of the Galaxyért?

A Microsoft havidíjas szolgáltatásával kapcsolatban nem nagyon szokta közölni a redmondi cég, hogy milyen pénzösszegeket dob a fejlesztőknek/kiadóknak, hogy akár a játékuk megjelenésétől kezdve a(z Xbox) Game Passon legyen.

 

És most sincsen hivatalos adat erről, de az MST Financial senior elemzője, David Gibson a Twitteren beszélt erről, illetve a Project Spartacusról is. A Sony szolgáltatása a PlayStation Plust és a PlayStation Now-t több szintű előfizetésbe kombinálja. Az új megjelenések nem lesznek az első naptól elérhetőek, de ő elvárja, hogy egy korlátozott időtartamban elérhető legyen (mozis megközelítés), mielőtt az előfizetésbe jutna. Az új játékokat meg kell venni, vagy várni kell kb. három hónapot, amíg bejut az előfizetésbe, így nem lesz versengés a Game Pass-szal, miközben igyekszik korrekt szolgáltatás lenni. Így a belsős (first-party) és külsős (third-party) stúdiók is elégedettek lehetnek, és emiatt ő sem látja reálisnak, hogy a videojátékos Netflix egyhamar megvalósul.

A Microsoft Gibson szerint 5-10 millió dollárt (tehát 160-320 millió közötti értéket) fizethetett a Square Enixnek, hogy a Game Passon legyen a Marvel’s Guardians of the Galaxy. Az kb. játékonként két dollár, ami bolti értékesítés esetében 29 lenne. Ez teljes mértékben profit, de nem sok kiadó fogja szerinte a Square Enix példáját követni, ugyanis a Game Pass gazdaságilag alacsony szintet képvisel. Onnan vannak ilyen információi, mert a Square Enixet elemzőként tizenöt éve követi, és gyakran beszél a japán kiadó embereivel. Kiemelte, hogy az Xboxos megállapodásokat titoktartás köti, de ez a becsült érték a saját számításaiból és párbeszédeiből állt össze.

Chris Charla a Microsofttól egy blogposztban megünnepelte az ID@Xbox kilenc évét. Itt azt írta, hogy a cég a kiadóknak és fejlesztőknek több száz milliónyi dollárt fizetett a Game Pass licencelési jogaiért, és szerinte az átlagos játékos az előfizetés után 30%-kal több műfajt, illetve 40%-kal több játékot próbál ki, és a legtöbb közülük nincs is a redmondi cég előfizetéses szolgáltatásán.

Meglepően alacsony összeg.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu