Joaquin Phoenix második Joker-filmje szünetel: nem nyújtottak be forgatókönyvet a stúdiónak

MOZI HÍREK – A film az első Joker sikere után zöld utat kapott a stúdiótól, de a gyártás nem indult el időben, így most szünetre került.

 

 

Sajnálatos módon Todd Phillips Jokerjének folytatása csalódást keltő aktualitást kapott a rajongók számára, mikor bejelentették, hogy egyelőre nem kezdik el a film munkálatait.

A The Direct szerint (a The Anklerből kiragadott cikk után) a stúdió a mai napig nem kapott semmilyen vázlatot a folytatásról a film írói csapatától. A filmnek korábban zöld utat adott a stúdió az első film váratlan sikere miatt, amely több mint egymilliárd dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és minden idők legnagyobb bevételű R-kategóriás filmjévé vált.

A folytatás bejelentését vegyes fogadtatásban részesítették, mivel egyes rajongók azzal érveltek, hogy nem szükséges folytatni ezt a nagyon személyes és átélhető képregény-adaptációt.

A film forgatását a korábbi hírek szerint 2023-ban kezdték volna el, de mivel a rendező és társ-forgatókönyvíró Todd Phillips még nem tett le semmilyen vázlatot, semmi konkrétumot nem lehet mondani a film státuszáról.

A Joker egy túlnyomórészt független kiruccanás volt, mentes a DC Extended Universe-hez, vagy Matt Reeves Batverse-éhez való kapcsolódástól. A film, amelynek alapjait Martin Scorsese közreműködése fektette le a projektben, aztán egy neo-noir, krimi-pszichológiai thriller lett, amely több tematikus és allegorikus ábrázolásban merült el, mint bármelyik korábbi képregényfilm.

A mentális egészség, a depresszió, a szorongás, a társadalmi rétegződés, az empátia hiánya és a megszorítások következményeinek gondolatait feldolgozó Joker a személyes és szívhez szóló történetével nyerte el a rajongók tetszését.

A film az 1980-as években játszódik, és nagyon jól elkülönülő hátteret teremtett a Batman-történet elemeihez is, mint például Gotham város helyett egy korrupt karakter és ideológia ábrázolása, a Waynes és Joker közötti kapcsolat, Joker anarchiáról és lázadásról alkotott elképzelése, valamint a bűnözők bohóchercegévé való átalakulása.

Ez az, ami miatt a Joker önállóan is megállta a helyét, és megnyitotta az utat a folytatás előtt. A folytatás azonban jelenleg a DC változó elképzelései közé szorult a közelgő filmjeivel kapcsolatban. A stúdió két különböző franchise-t – a DCEU-t és a Batverse-t – működtet. Míg a Batverse nemrég sikeresen megvetette a lábát Matt Reeves Batmenjével, amely saját filmes univerzummal rendelkezik, addig a DCEU-nak a The Flash-szel gondjai vannak, mivel a stúdió még mindig a multiverzum használatára és a többi tulajdonságának egységesítésére vonatkozó elképzeléseket alakítja. Közben a DCEU-hoz hasonló misztikus elemektől mentes, inkább emberi történetet feldolgozó Joker is problémás. Könnyen megeshet, hogy Todd Phillips az első filmjének összetett, a többi képregényfilmtől eltérő jellege miatt nem tudott egy tervezetet feldobni.

Bármi is legyen az ok, a Joker 2. hivatalosan még mindig 2023-ra készül el, és Phillips addig is előállhat a cselekménnyel. Tekintettel az első film hatására, a rajongók biztosan várják a folytatást, mégis, sokan még mindig megosztottak az ötleten, hogy Arthur Fleck egy empatikus, világfájdalomtól gyötrődő emberből totális őrültté válik.

Forrás: The Direct

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu