Előfizetéses modellre készül a Call of Duty is?

A Call of Duty: Vanguard nem hozta a várt formát, így az Activision Blizzard (amit ugyebár a Microsoft bekebelezhet, ha nem állítanak Phil Spencerék elé akadályokat) más módon is próbálkozhat a franchise rajongóinak pénztárcáinak megnyitásával.

 

A Call of Duty körül mostanában érdekes helyzet kezd kialakulni. No, nem az idei megjelenésre gondolunk (az Infinity Ward állítólag a Call of Duty: Modern Warfare II-n és egy új Call of Duty: Warzone-on dolgozik), hanem arra, hogy az évenkénti megjelenés leállhat már jövőre, így régebbi felvonások kaphatnak új köntöst és új konzolos/PC-s megjelenést, amiről részletesebben beszámoltunk már. De ez csak az érme egyik oldala, ugyanis máshogy is történhet monetizáció a világ talán legismertebb lövöldözős franchise-ának környékén.

A Call of Duty-val foglalkozó CharlieIntel számolt be arról, hogy az Activision egy eléggé érdekes álláshirdetést dobott fel: az azóta már be is töltött influenszeres marketingmenedzseri posztban ugyanis leírták, hogy 2022 egy remek lehetőség lesz a franchise-nak, ugyanis a játékélményekbem, a multiplatform játékmenetben, az előfizetésalapú tartalmakban, a mobilos fejlesztésben mind innováció mutatkozik, és egy állandóan online közösség és játékoscsatlakozás felé tartanak. Előfizetésalapú tartalmak…?!

A Beenox emiatt nyitott egy új stúdiót Montrealban (ők korábban már dolgoztak a Warzone tartalmain, továbbá a mobilos Call of Duty vezető fejlesztőcsapatáról beszélünk), miközben a CoD: Vanguard március 30-ától április 13-áig korlátozott tartalmú, két hetes ingyenes játékidőszakot indított el a második szezon tartalmaival (Casablanca, Gondola pályák; Arms Race játékmód), ugyanis valóban ennyire szint alatt van a jelenleg legfrissebb felvonás…

Szóval valamilyen előfizetéses megoldás készül a Call of Duty tájékán, és az „always on community” az állásajánlatban mondhatni ki is fejezi, hogy állandó internetkapcsolatot fognak elvárni, hogy még csak esély se legyen bármiféle kalózkodásra, ami szép és jó, egészen addig persze, amíg hirtelen a szerverek bemondják az unalmasat, amivel elérhetetlenné válhat a játék sztorimódja is (amihez ugyebár nem szükséges online lennünk…). Azért ennek is megvannak a negatívumai.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu