Kamu lenne a Metal Gear jubileumi weblapja?! A Konami válaszol

A titokzatos Metal Gear-weboldal mostanra frissült a Konaminak az NFT-k világába való belépéséről szóló utalásokkal.

 

 

Tegnap egy olyan weboldalra bukkantunk, amely a Metal Gear 35. évfordulójára hivatkozik. Ez arra késztetett minket, hogy találgassunk a Metal Gear Solid 3 pletykált remake-jéről és más, az ikonikus kémsorozattal kapcsolatos elméletekről. Sajnos most búcsút inthetünk ennek az álomnak, ugyanis a Konami megerősítette, hogy a weboldal hamisítvány. Tehát akkor a cég nem készül semmivel a franchise évfordulójára? Nos, ne legyünk ebben olyan biztosak, mert egy (ezúttal hivatalos) nyilatkozat egy lehetséges meglepetésre utal.

„Jelenleg tanulmányozzuk, hogyan kezeljük ezt a weboldalt” – Konami

A Konami tisztában van ennek az online portálnak a létezésével, és tervezi a következő lépéseket, hogy végleg bezárja azt – derül ki a Techradar írásából: „A weboldal nem a Konamié” – mondta a japán cég szóvivője. „Jelenleg tanulmányozzuk, hogy miként kezeljük az oldalt.” A médiaorgánum emlékeztet ugyanis arra, hogy a rejtélyes megmozdulást a Dreamhost nevű védelmi szolgáltatás segítségével regisztrálták, míg a Konami weboldalai mindig is egy másik, MarkMonitor nevű szolgáltatást használtak.

„Egyelőre semmi többet nem tudunk mondani” – Konami

De ahogy a cikk elején említettük, a Konami talán készül valamivel a 35. évfordulóra. Ahogy a Techradarnak tömören fogalmaztak: „Most még semmit sem tudunk mondani”, nyitva hagyva az ajtót a váratlan bejelentések előtt. Szóval figyeljük a Konami további információit az elkövetkező hónapokban.

 

 

 

 

No de mi a helyzet a hamis weboldallal? Mostanra egy óriási logóval frissítették, amely azt állítja, hogy az egész egy áprilisi tréfa volt, és különböző gúnyolódásokat ejt a Konami és az NFT világába nemrégiben belépő cégek felé. Ennek kapcsán láthatunk egy csomó Otacon karakterű NFT-t, amelyeket hamarosan „árverésre” bocsátanak, bár egyértelmű, hogy a portál szerzője az egészet viccnek veszi. Ebben az értelemben olyan üzeneteket hagy hátra, mint például „Az aukció kezdési időpontja változhat, vagy egyáltalán nem is fog megtörténni”, vagy „Hogy őszinte legyek, nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy mit jelent a >>not-fungible<<, szóval mindannyian a becsületrendszeren vagytok, amíg ki nem találjuk.”

A webes szerző azonban a Metal Gear Solid 2 és 3 boltokból való kivonására utaló üzenetet is hagy: „Konami, kérlek, ne pereljetek be. Alternatív megoldásként kérlek, használd fel azokat a forrásokat, amelyeket ügyvédek felbérlésére fordítanál, hogy megvehesd a történelmi képek licenceit, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az MGS2 és MGS3 újra a digitális boltokba kerüljön.”

Úgy tűnik tehát, hogy várnunk kell, amíg a Konami hivatalosan is bejelenti a Metal Gear 35. évfordulójára vonatkozó terveit. A cég eddig is az NFT-k iránti szeretetéről volt ismert, amely világba a Castlevania-hez kapcsolódó kezdeményezésekkel lépett be. Azonban süket fülekre találtak a közösség kritikái a cégnél, és teljes mértékben meg vannak győződve arról, hogy ez a rendszer a tartalom megőrzésének egyik módja.

Forrás: Techradar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu