Jim Ryan: további felvásárlásokkal fog erősíteni a Sony

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy a PlayStation Studios 2022 során további csapatokkal fog bővülni.

 

Ezen a héten a Sony elég szépen megtolta a szekeret: bejelentette, hogy miképp alakul át a PlayStation Plus, majd az áprilisi ingyenes játékokról is lehullott a lepel (igaz, itt már megint idejekorán tudtuk, mivel szivárgás volt), aztán jött a pletyka, hogy valami komolyabb felvásárlás is fog történni a PlayStation térfelén. Ennek bejelentése nem történt meg, de az április elsejével elindult új üzleti év még elég erősen indulhat, ha rövid időn belül jön a bejelentés a következő akvizícióról.

Ryan a hivatalos PlayStation podcast 427. epizódjának vendége volt, és itt meg lett említve, hogy a Housemarque, a Nixxes Software, a FireSprite, a Bluepoint Games, a Valkyrie Entertainment, illetve a Jade Raymond alapította Haven Studios után további felvásárlások fognak történni. Szerinte a first-party, belsős fejlesztésű játékok kritikai és kereskedelmi sikerei lehetővé tették, hogy a tartalomalkotásba komolyan befektessenek. Organikusan növekednek a stúdiók, a PlayStation brand pedig a felvásárlásokkal gyarapodik. Tavaly öt stúdiót vettek meg, és további tárgyalások zajlanak.

Lehetséges, hogy a Sony például a segítő stúdiók (pl. Deviation Studios, Firewalk Studios; mind a két csapat AAA multiplayer, élő szolgáltatásos, live service játékokon dolgozott már) körül bővíthet, de nem kizárt, hogy ennél sokkal nagyobb hal haraphat a cslijukra. Kb. tíz milliárd dollárnyi pénzük van az idei évben a felvásárlási keretükből még, amivel akár egy nagyobb japán kiadó is beeshet nekik. Pl. a Capcom (5,273 milliárd dollár a piaci tőkeértékük), a Square Enix (5,553), a SEGA (4,027), vagy a Konami (8,459)…

Valami nagyobb felvásárlás történik a pletykák szerint, és mivel a Microsofttól láttunk egy nagyobb, már lezárult tranzakciót (ZeniMax Media, ami alá a Bethesda és annak összes stúdiója tartozik), illetve van egy másik, amit még megakadályozhatnak (Activision Blizzard), a Sony-nak is kell valamit lépnie.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu