Tales of Arise: Vajon lesz folytatás? A készítők nyilatkoztak!

A Bandai Namco legújabb JRPG-jének, a Tales of Arise-nak a fejlesztői nyilatkoztak, mik a kilátások a játék közvetlen folytatását illetően.

 

 

A Bandai Namco Tales of Arise-ja a régóta futó JRPG franchise legújabb része, amely tavaly jelent meg, pozitív kritikák és jó eladások mellett. Ezt bizonyítja, hogy a játéknak sikerült új rekordot felállítania a sorozatban: az első hónapban több mint 1,5 millió példányt adtak el belőle, ezzel könnyedén a leggyorsabban fogyó cím is lett. A rajongók és a kritikusok dicsérték ezt a belépőt a kiváló harcok, az egyedi világtervezés, a fantasy és sci-fi esztétika, valamint az ambiciózus történet miatt, így a 2021-es év egyik legjobb JRPG-je ként tarthatjuk számon.

A legújabb epizód hatalmas sikere miatt néhány rajongó talán kíváncsi, hogy mi lesz a sorozat következő állomása. Egyesek úgy gondolhatják, hogy van lehetőség a Tales of Arise további bővítésére egy anime-adaptációval. Van egy tábor, amelyik úgy gondolhatja, hogy a Tales of Arise közvetlen folytatása is lehetséges, míg mások szerint egy újabb Tales of-játék lehet készülőben. Legalábbis ami az Arise folytatását illeti, úgy tűnik, hogy a játék producere, Yusuke Tomiwaza szerint nincsenek tervek.

Az Edge magazinnal beszélgetve Tomiwaza kifejtette, hogy annak ellenére, hogy a Tales of legújabb belépője milyen sikeres volt eddig, a folytatás jelenleg „nincs benne a pakliban.”

Arra hivatkozik, hogy a csapat szeretné, ha a Tales of Arise története egy „jó utóízzel” fejeződne be, ami nem igényelne további bővítéseket, például DLC-ket vagy folytatásokat.

Ezt a pontot tovább részletezi, miszerint ahelyett, hogy a Tales of Arise történetét tovább építené, azt szeretné, ha a stúdiója a játék sikerére építene, hogy új rajongókat tudjon bevonni. Ennek érdekében kijelenti, hogy egy új „élvonalbeli zászlóshajó címet” szeretne létrehozni, amelyet ennek a résznek az eredményei erősítenek, és lehetővé teszi a rajongók számára, hogy újra felfedezzék a Tales of-franchise néhány régebbi játékát.

A Tales of Arise rendezője, Hirokazu Kagawa megjegyezte, hogy a Scarlet Nexus című JRPG-társának is része volt abban, hogy a játék olyan sikeres legyen, amilyen sikeres lett. Kagawa megjegyezte, hogy a Tales of Arise és a Scarlet Nexus közötti hasonlóságok befolyásolták őt és csapatát, ahol az utóbbi játékra úgy tekintettek, mint egy riválisra, amely segíthet a Tales of Arise előrevitelében. Ez különösen annak köszönhető, hogy a Scarlet Nexus rendezője, Kenji Anabuki már 2003 óta a Tales of Symphonia-sorozat részese volt. Bár néhány rajongó csalódott lehet, hogy a játék nem kap közvetlen folytatást, úgy tűnik, hogy a Bandai Namco fejlesztőcsapatai hihetetlenül szenvedélyesek a funkciókban gazdag JRPG-élmények nyújtásában.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu