Menu

„Az összes nagyobb kiadó a PlayStation Plus játékkönyvtárában lesz”

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedő Jim Ryan szerint amelyik játékkiadó számít, ott lesz a júniustól új modellel támadó PlayStation Plus játéklistájában.

 

Már idéztünk a hivatalos PlayStation podcast 427. részében megejtett interjúból, de azért más témában is mondott maradandót Ryan (jó, azért nem olyan kritikusan badarságot nyilatkozott, mint amikor az egyik E3-on hülyeségnek nevezte a visszamenőleges játéktámogatást, amit aztán az új PlayStation Plus előfizetési rendszerén keresztül mégis kibővít…).

Milyen játékok érkeznek a szolgáltatásba? Ryan azt válaszolta, hogy kicsit nyíltabb módon reagálna erre: szabadon azt elmondhatja, hogy a kiadók jelentős mértékben vesznek részt a programban, így a mindegyik nagyobb név, ami számít, ott van. Nagyobb és indie kiadók is képviseltetik magukat. Ryan szerint több mint kétszáz partnerük van, akik a PlayStation Plusra való tartalomelhelyezésükön dolgoznak, így jogosnak látja, hogy erősnek nevezi a játékkínálatot. Több first-party, azaz a Sony Interactive Entertainment/PlayStation Studiostól származó játék meg lett erősítve: God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Returnal.

Mivel júniusban indul el az áttervezett PlayStation Plus, és addigra lesz kb. egy éves a már Sony alá tartozó Housemarque-tól a Returnal, nem kizárt, hogy a „kékek” eddig várathatják meg a türelmes játékosokat, akik a vásárlás helyett előfizetés révén szeretnének hozzáférni az exkluzív címekhez (miközben ugye a Microsoft térfelén a Game Passban AZONNAL ott van az összes Xbox Game Studios-cím; korábban megírtuk, hogy Ryan mit is gondol erről, és miért nem követi ezt a sémát a Sony). Külsős, third-party játékokkal később fognak jelentkezni bejelentés formájában, és elvileg rendszeresen fog bővülni a játéklista.

A PlayStation Plus tehát két hónap múlva már teljesen más formában fog elérhetővé válni, és remélhetőleg a pletyka, miszerint a Sony a helyi, hardveres PlayStation 3-emuláción is dolgozik a PlayStation 5-re a felhőből való futtatás helyett (erről a minap írtunk részletesebben) tényleg mihamarabb be fog következni.

Forrás: VGC

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu