Indul a Steam Deck második körös rendelése [VIDEO]

Steam Deck – Érdemes figyelni az email címünket, ugyanis ha az első körös rendelésről lemaradtunk, akkor most talán lehetőség van Gabe Newellék hordozható PC-jét megszerezni.

 

Figyelem, ha a Valve az idei második negyedévre (április-június) jelezte, hogy rendelkezésünkre bocsátja a Steam Decket az előrendelésünk után, akkor legyünk figyelemmel, hiszen 72 óránk van az előfoglalásunk révén fizetni a Valve PC-jéért! Ezt a Valve a Twitteren írta, és nem biztos, hogy hetente csak egy csomagnyi emailes értesítőt küldenek ki, ugyanis a készletüktől függően akár két értesítőkört is letudhatnak egy héten.

Persze itt ki kell emelnünk, hogy érkezési sorrendben küldi ki a Steam Deckeket a Valve, így minél gyorsabban megerősítjük az előrendelést és fizetünk, annál nagyobb eséllyel kézhez is kaphatjuk a három változatban (tárhelyi eltérések, az alap kiadásban eMMC, a másik kettőben nagyobb NVMe SSD van) is elérhető masinát. A harmadik negyedév értelemszerűen a július-szeptember közötti negyedévet takarja, az „after Q3” pedig októbertől veszi kezdetét.

De a Steam Deckhez nem egyszerű további launchereket hozzápárosítani. Sokat kell bajlódni az asztali, desktop módon, így például az Epic Games Launcher elindításához is kell egy kis türelem és tudás. Az egészet jelentősen leegyszerűsítheti, amit a Computer Base mutatott be: a Lutris ugyanis egy nyílt forráskódú program, ahol egyszerűen, egy kezelőfelület alatt az összes fontosabb launchert elindíthatjuk.

A Lutris a támogatási rétegeket (Wine) és runtime environmenteket képes futtatni az egyedi scriptjeinek köszönhetően. Így az Epic Games Store, a Humble Bundle, a GOG Galaxy, a Steam mellett akár a Dolphin emulátor is működésre bírható. A Windowsos és Linuxos Steammel egyaránt működik. Ha a kliens fel van telepítve a háttérben, az Origin, a Ubisoft Connect, sőt, a nemsokára (májusban) megszűnő Bethesda Launcher is elindítható. BattlEye? Easy Anti-Cheat? Működnek.

Úgyhogy a Lutris még egy nagyon hasznos megoldás lehet a kényelmesebb játékosoknak, hogy minél több játékukhoz hozzá tudjanak férni anélkül, hogy a SteamOS helyére egy Windows 10-et (11-et?) tegyenek.

 

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu